Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Δήλωση της Κλειούς Χριστοπούλου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, για την καταστολή σε βάρος φοιτητών στις ΗΠΑ

Απρ 23, 2024
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Διεθνής Δράση Διεθνιστική Αλληλεγγύη Εκλογές

Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των φοιτητριών στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν μαζικά ενάντια στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, η οποία εξελίσσεται εδώ και 6 μήνες, με 40.000 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 20.000 παιδιά.

Καταδικάζουμε την καταστολή σε βάρος εκατοντάδων φοιτητών στα Πανεπιστήμια του Columbia και του Yale και τις απαράδεκτες συλλήψεις. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους φοιτητές, που βρίσκονται απέναντι σε ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, αντιμέτωποι με την καταστολή και τις διώξεις από τη δήθεν «προοδευτική» κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία την ίδια ώρα χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια το κατοχικό κράτος του Ισραήλ για να συνεχίζει τη σφαγή.

Αυτές τις «αξίες» μοιράζονται τόσο οι δήθεν «προοδευτικοί» στις ΗΠΑ όσο και οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, που αθωώνουν τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ βαφτίζοντας τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού «δικαίωμα στην αυτοάμυνα».

Οι εξελίξεις στα δύο Πανεπιστήμια, που θεωρούνται κορυφαία παγκοσμίως, επιβεβαιώνουν ακριβώς ότι στο πανεπιστήμιο-επιχείρηση κουμάντο κάνουν οι ιδιοκτήτες, που δε διστάζουν ακόμα και να συλλάβουν φοιτητές όταν αυτοί μπαίνουν εμπόδιο στις μπίζνες τους... Γι’ αυτό και δε «χωράει» καμία ελευθερία του λόγου, καμία ελευθερία διακίνησης ιδεών, όπως εξάλλου προειδοποιούσαν και οι χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες με τον μεγαλειώδη αγώνα τους ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές στις ΗΠΑ, που συνεχίζουν τον αγώνα τους παρά τις απειλές για διαγραφές και κυρώσεις, που στέκονται χαμογελαστοί και με ψηλά το κεφάλι παρά τις συλλήψεις.

Η νεολαία της χώρας μας έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, εκφράζει σταθερά την αλληλεγγύη της με τον παλαιστινιακό λαό, αγωνίζεται ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και τη σφαγή. Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου θα στείλει ηχηρό μήνυμα ενίσχυσης αυτού του αγώνα.