Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον χιλιάδων μαθητών στο υπουργείο Παιδείας

Οκτ 9, 2020
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Μαθητές

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη επίθεση που εξαπέλυσαν δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον χιλιάδων μαθητών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας, για να διαδηλώσουν τα δίκαια αιτήματά τους για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η υπουργός Παιδείας, τη στιγμή που καλεί υποκριτικά τους μαθητές σε “διάλογο”, αντί να ακούσει τα αιτήματά τους, απαντάει με χημικά και δακρυγόνα, με ένταση της καταστολής, αξιοποιώντας μια μικρή ομάδα που καμία σχέση δεν είχε με τη μεγάλη μαθητική πορεία. Φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώθηκε, με χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Απέναντι στην τρομοκρατία, οι μαθητές απαντάνε με συλλογική διεκδίκηση και δράση, με ανυποχώρητο αγώνα για ασφαλές σχολείο, που δε θα εξοντώνει -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, αλλά θα μορφώνει ολόπλευρα!

Το δίκιο των μαθητών νίκησε! Είμαστε μαζί τους!

Όλοι σήμερα, 9 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην παράσταση διαμαρτυρίας, που καλούν μαθητικά συμβούλια, φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!