Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Για την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης εφέδρων στρατιωτών

Οκτ 21, 2022
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέοι στρατευμένοι

Η ΚΝΕ καταδικάζει την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης νέων ανθρώπων, οι οποίοι εξέφρασαν τη γνώμη τους ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας, νέοι άνθρωποι, έφεδροι πλέον, καλούνται τηλεφωνικά από στρατιωτικές αρχές για να δώσουν εξηγήσεις για την περήφανη στάση τους.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απαράδεκτες διώξεις σε βάρος νέων ανθρώπων, στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας. Οι απόψεις τους εκφράζουν προβληματισμούς, ανησυχίες και τα φιλειρηνικά αισθήματα της νεολαίας. Είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση εάν νομίζουν ότι θα φιμώσουν όσους εναντιώνονται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Άλλωστε, αυτό που τους ενοχλεί είναι η εναντίωση του λαού και της νεολαίας σε αυτή την επικίνδυνη εμπλοκή μέσα σε συνθήκες ολέθριας κλιμάκωσης του πολέμου για τους λαούς.

Είναι όμως και βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι αυτές οι ενέργειες, που “δίνουν αέρα στα πανιά” αντιδραστικών στοιχείων σε ορισμένες διοικήσεις, θα μείνουν αναπάντητες από τον λαό και τη νεολαία. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία, οι επιτροπές ειρήνης και κάθε μαζικός φορέας εργαζομένων και νεολαίας πρέπει να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις διώξεις που μεθοδεύει η κυβέρνηση με σκοπό να τρομοκρατήσει τη νεολαία και τους φαντάρους, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το λαϊκό σύνθημα: “Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά”.