Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Για τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθητές της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Ιαν 28, 2022
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Μαθητές

Οι συνεχιζόμενες εγκληματικές επιθέσεις από ολιγομελείς φασιστικές ομάδες σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τελευταίες αυτές σε μαθητές που πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση στο σχολείο τους και σε βάρος πρόσφυγα μαθητή, κάνουν την οργή του λαού και της νεολαίας να ξεχειλίζει.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, των διευθύνσεων εκπαίδευσης, που συνεχίζουν να δείχνουν -τουλάχιστον- ανοχή στη «δράση» αυτών των ομάδων. Την ίδια ώρα, με ευκολία και αυξημένα αντανακλαστικά, με αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελικές παρεμβάσεις, αντιμετωπίζουν μαθητές που αγωνίζονται.

Οι φασιστικές ομάδες δρουν με οργανωμένο τρόπο με στόχο τους μαθητές που αγωνίζονται. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν φόβο, να σπείρουν το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες, τη μισαλλοδοξία. Δεν είναι τυχαία η δράση τους, είναι σε ευθεία σύνδεση με τα απομεινάρια της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών οργανώσεων.

Δε θα τους περάσει! Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των φασιστών! Ο λαός και η νεολαία -και ειδικά της Θεσσαλονίκης- έχουν πείρα. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς έχουν αποδείξει ότι με τους αγώνες τους μπορούν να απομονώσουν και να μην αφήσουν χώρο να σταθούν τα φασιστικά στοιχεία στα σχολεία και τις γειτονιές! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, ο συλλογικός αγώνας για μόρφωση, ζωή, δουλειά με δικαιώματα!

Καλούμε τη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης να δώσει μαζικά το «παρών» στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και άλλοι φορείς το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 17:00 στην πλατεία Ευόσμου.