Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα! Δεν είναι τζόγος!

Ιουλ 25, 2022
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέοι εργαζόμενοι

Από το παραμύθι του "εργαζόμενου - συνεργάτη του αφεντικού" σήμερα η κυβέρνηση πέρασε στο παραμύθι του "ασφαλισμένου - επενδυτή", που έχει τη δυνατότητα του "ατομικού κουμπαρά", να "τοποθετεί" δηλαδή τις ασφαλιστικές του εισφορές στα επενδυτικά πακέτα που ο ίδιος θα επιλέγει! Έτσι νομίζουν ότι θα κάνουν πιο εύπεπτη στη νέα γενιά τη μετατροπή της ασφάλισης από κοινωνικό δικαίωμα, που αφορά και κατοχυρώνει ολόκληρο το πλέγμα των όρων ζωής των εργαζομένων, προστατεύοντας ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, σε "επένδυση", ατομικό ρίσκο και κυνήγι μέσω του τζόγου.

Έχει πολύ μεγάλο θράσος ο πρωθυπουργός να στοχοποιεί -γι’ άλλη μια φορά- τους νέους, επειδή, όπως ανέφερε, "οι νέοι έχουν τη δική τους ευθύνη επιλέγοντας τη μαύρη εργασία για λίγα χρήματα παραπάνω". Έτσι απευθύνεται στους νέους των 8μηνων προγραμμάτων, της ανασφάλειας στην εργασία, της δυσκολίας να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς τους να είναι σταθερά καθηλωμένοι.

Όσο για την κριτική του πρωθυπουργού στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτή είναι θολή και ψεύτικη, καθώς η κυβέρνησή του αξιοποίησε στο έπακρο τη δυνατότητα που τους έδωσε ο νόμος Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απαλλάσσοντας την εργοδοσία από τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές, παραδίδοντας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών την ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την πρόσβαση στα φάρμακα κ.λπ., δίνοντας τη χαριστική βολή στο δικαίωμα στην Ασφάλιση.

Το Ασφαλιστικό είναι η ζωή μας! Δε θα αφήσουμε να μας την κλέψουν!