Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!

Ιαν 21, 2021
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Φοιτητές

Η πρώτη, μαζική, δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση δόθηκε σήμερα από χιλιάδες φοιτητές, που διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα για τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή.

Οι φοιτητές, μαζί με τις οικογένειές τους, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια, με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες, ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για «εξ αποστάσεως εξεταστική και διά ζώσης καταστολή» δεν πρόκειται να περάσει! Δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους για επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, για απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Αν πιστεύει η κυβέρνηση πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη! Δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη! Θα συνεχίσουν αποφασιστικά τον αγώνα για Πανεπιστήμια ανοιχτά, δημόσια και δωρεάν, που θα προωθούν τη μάθηση και την έρευνα προς όφελος του λαού και όχι την επιχειρηματική δράση και τις επενδύσεις των λίγων, για Πανεπιστήμια ακαδημαϊκής ελευθερίας και έρευνας και όχι καταστολής και αυταρχισμού!