Δήλωση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή, από την παρέμβαση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου:Η οργή του λαού και της νέας γενιάς να γίνει δύναμη αλληλεγγύης και πάλης ενάντια στη βαρβαρότητα του συστήματος

Ιουν 14, 2023
Ανακοινώσεις Νέοι μετανάστες - πρόσφυγες

Η λέξη βαρβαρότητα δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς τη φρίκη. "Πλεούμενα" πτώματα ανοιχτά της Πύλου, εκατοντάδες άνθρωποι που ξεβράστηκαν, ναυάγησαν μαζί με τα όνειρά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Για άλλη μια φορά η Μεσόγειος έγινε θάλασσα νεκρών, στο μεγαλύτερο -όπως όλα δείχνουν- ναυάγιο στην ιστορία της Ελλάδας. Δεύτερο ναυάγιο σε μια μέρα.

Αυτό που προέχει τώρα είναι να ενταθούν οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

Να παρασχεθεί κάθε βοήθεια στους ανθρώπους που κατάφεραν να βγούνε ζωντανοί. Να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. 

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη του λαού μας με όλους τους τρόπους.

Οι νέοι και οι νέες που παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα όσα συμβαίνουν, δεν  μπορούμε να σιωπήσουμε.

Γιατί για εμάς δεν θα γίνει ποτέ “κανονικότητα” οι καθημερινές ειδήσεις για νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και στη Μεσόγειο. 1.037 είναι  μέχρι στιγμής  οι νεκροί και αγνοούμενοι ξεριζωμένοι στη Μεσόγειο για το 2023, ενώ πέρσι έφτασαν τους 2.400! Η απανθρωπιά των διάφορων «δημοσιολογούντων» της τηλεόρασης μας εξοργίζει! 

Γιατί για εμάς οι άνθρωποι δεν είναι απλώς αριθμοί στον αιματηρό κατάλογο, που προκαλεί η εγκληματική πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, όπως στη Λιβύη και της καταλήστευσης των λαών. Η πολιτική της έντασης της καταστολής, με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις.

Γιατί αν τώρα δεν υψώσουμε κραυγή αντίστασης και διαμαρτυρίας, τα επιτελεία της ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις, με πρώτο βιολί αυτές της Ελλάδας και της Ιταλίας, θα υπογράψουν το προωθούμενο Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που επισφραγίζει την ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων και προετοιμάζει τα επόμενα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα και ναυάγια στη Μεσόγειο.

Αυτή η πολιτική που έχει την υπογραφή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων αποτελεί τον καλύτερο χορηγό κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται μετανάστες και πρόσφυγες.

Πριν λίγους μήνες οι νέοι και οι νέες κατακλύσαμε τους δρόμους της χώρας για το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας. Βροντοφωνάξαμε δυνατά πως στο δίλημμα "τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας", η απάντηση είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων!

Αυτό φωνάζουμε και τώρα! Η οργή του λαού και της νέας γενιάς να γίνει δύναμη αλληλεγγύης και πάλης ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που καταδυναστεύει τις ζωές των ανθρώπων και σκορπά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά.

Και από εδώ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους. Να καταργηθούν εδώ και τώρα ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Δεν θα πάψουμε λεπτό να παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να σταματήσει η χώρα μας να είναι ορμητήριο των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ που μακελεύουν λαούς, για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα. 

Θα απλώνουμε πάντα το χέρι στους κυνηγημένους και αδύναμους αυτού του κόσμου, θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των θυμάτων αυτού του απάνθρωπου συστήματος.