Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Καμία τιμωρία δεν μπορεί να σταματήσει τις δίκαιες διαμαρτυρίες των στρατευμένων ενάντια στον πόλεμο!

Ιουλ 15, 2022
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέοι στρατευμένοι

Η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο επέβαλε με κυβερνητική εντολή μία απαράδεκτη, άδικη απόφαση, που στοχεύει ουσιαστικά στον εκφοβισμό και τη φίμωση των στρατευμένων.

Η κυβέρνηση, που, όπως και οι προηγούμενες, έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, θα φάει τα μούτρα της για ακόμη μια φορά. Καμία τιμωρία δεν μπορεί να σταματήσει τη γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση των στρατευμένων νέων, που αρνούνται να αποδεχθούν τη συμμετοχή τους στις δολοφονικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτό δείχνει και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται προς τον στρατιώτη που τιμωρήθηκε από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς.

Οι στρατευμένοι έχουν όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις άσχετες με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωσή τους να διεκδικούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους τη διατήρηση όλων των πολιτικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, η πιο υπεύθυνη στάση για το παρόν και το μέλλον.

Όπως πάντα -έτσι και τώρα- το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζουν αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η επίθεση της διοίκησης προς τον στρατιώτη, με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει την τιμωρία που επέβαλε.

Να ανακληθεί εδώ και τώρα η άδικη τιμωρία.