Κάτω τα χέρια από την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

Μαρ 20, 2018
Ανακοινώσεις Διεθνής Δράση

Το τελευταίο διάστημα εντείνεται η καταστολή σε βάρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΚΚΤ) και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας (ΚΝΤ), με συχνές βίαιες επιθέσεις, συλλήψεις μελών, τραμπουκισμούς και προσπάθεια εκφοβισμού. Τελευταίο περιστατικό αυτό στις 13/3/2018, όταν ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε μέλη της ΚΝΤ στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, που εξορμούσαν στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας ενάντια στο ΝΑΤΟ. Οι θρασύδειλοι φασίστες στη συνέχεια κατήγγειλαν ψευδώς στην αστυνομία πως δέχτηκαν επίθεση και κατέθεσαν μηνύσεις με αποτέλεσμα να συλληφθούν 22 μέλη της ΚΝΤ και να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιθέσεων που συστηματικά δέχονται το ΚΚΤ και η ΚΝΤ.

Είναι φανερή η ενόχληση της αστικής τάξης, του κράτους και των κομμάτων της από την αποδοχή και τη στήριξη που δείχνει η νεολαία της Τουρκίας στη δράση και τις θέσεις του ΚΚΤ και της ΚΝΤ. Έχουν ενοχληθεί γιατί ούτε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης ούτε η ένταση της καταστολής, το κλίμα τρομοκρατίας και οι συλλήψεις έχουν καταφέρει να εμποδίσουν τους νέους κομμουνιστές από την ανάπτυξη μαζικής και μαχητικής δράσης. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η μαζική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, που πραγματοποίησε η ΚΝΤ στις 12/3, ανταποκρινόμενη στο κοινό κάλεσμα 40 Κομμουνιστικών Νεολαιών για την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Η ΚΝΤ αναπτύσσει άφοβα τη δραστηριότητά της στα Πανεπιστήμια και τα σχολεία, παρά τη συνεχή παρακολούθηση που δέχονται τα μέλη της από σεκιούριτι και αστυνομία. Συνδέεται με μάζες νέων εργαζομένων, ενισχύεται και δυναμώνει. Γι' αυτό το λόγο επιστρατεύονται μέλη φασιστικών οργανώσεων, που δρουν συμπληρωματικά, ακόμα και σε ανοιχτή συνεργασία με την αστυνομία, εκπληρώνοντας έτσι το ρόλο τους ως μαντρόσκυλα του συστήματος ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Η ΚΝΕ καταδικάζει την καταστολή και τις επιθέσεις σε βάρος της ΚΝΤ. Η κλιμάκωση της επίθεσης του κράτους και άλλων μηχανισμών έρχεται σε μία περίοδο που η τούρκικη αστική τάξη επιχειρεί την αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή από τα Βαλκάνια μέχρι και τη Μέση Ανατολή. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως η επίθεση στο βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματα των λαών, τα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια και οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων για την ενίσχυση της θέσης τους στην περιοχή πάνε χέρι-χέρι με τον αντικομμουνισμό, την ένταση της καταστολής ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του, τους κομμουνιστές.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους της ΚΝΤ και την τουρκική νεολαία. Είμαστε βέβαιοι πως οι κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα όχι μόνο δεν πρόκειται να λυγίσουν από τέτοιες επιθέσεις, αλλά αντίθετα θα δυναμώσουν τη δράση τους σε όλες τις συνθήκες.

Πιστοί στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, θα συνεχίσουμε το συντονισμό και την κοινή δράση με τους συντρόφους μας της ΚΝΤ. Οι γείτονες λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντίθετα έχουν κοινό αντίπαλο, το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Έχουν κοινό συμφέρον να παλέψουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, ενάντια στην προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων. Συνολικά ενάντια στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια που σέρνουν τους λαούς μας να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των μονοπωλίων. Απέναντι στην εθνικιστική και αλυτρωτική προπαγάνδα που αναπτύσσεται σε Ελλάδα και Τουρκία να  δυναμώσει ο αγώνας για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς μας.