Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σεπ 17, 2022
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε.

Ο φασισμός δεν μπαίνει σε νόμους και κανόνες, μόνος φραγμός στη δράση του ο λαός και οι αγώνες!

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, στο Κερατσίνι, από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα, επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες.

9 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 2 χρόνια μετά τη δικαστική απόφαση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, επιβεβαιώθηκε με χίλιους τρόπους ότι ο φασισμός - ναζισμός δεν ανακόπτεται με δικαστικές αποφάσεις και νόμους.

Θυμίζουμε πως η δικαιοσύνη:

  • “Χρειάστηκε” 5,5 χρόνια για να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση για τους φασίστες και τη δολοφονική τους δράση.
  • Έριξε «στα μαλακά» τους φασίστες για την υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αφού αντί για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκαν για …«επικίνδυνη σωματική βλάβη». Έτσι, όχι μόνο μειώθηκε η ποινή τους, αλλά «πετάχτηκε» πια εκτός δίκης σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών, που συνέβαλε να φανεί ακόμα πιο καθαρά ο ναζιστικός-εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής
  • Αποφυλάκισε σειρά στελεχών της Χρυσής Αυγής με την “αιτιολογία” ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα για νέα εγκληματική πράξη, διότι το έγκλημα τελέσθηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών». Αναιρέθηκε έτσι επί της ουσίας ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Κανένας εφησυχασμός! Καμία επανάπαυση!

Είναι ήδη φανερό ότι το σύστημα που τους γεννά συνεχίζει να τους χρησιμοποιεί πολύπλευρα, ως δύναμη κρούσης ενάντια στον λαό και τη νεολαία, ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος:

  • Ξαναέδειξαν ανοχή ή και στήριξη στη φασιστική δράση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού (βλ. ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου).
  • Ακόμα και η ίδια η καταδίκη της Χρυσής Αυγής αξιοποιήθηκε στη συνέχεια για παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων και περιορισμό ελευθεριών! Έτσι, για παράδειγμα, ψηφίστηκε νόμος που με αφορμή τη ΧΑ έβαλε νέους περιορισμούς και εμπόδια για τη συμμετοχή στις εκλογές και την πολιτική δράση, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για τα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες του λαού.
  • Και φυσικά, στο όνομα του «μπαμπούλα» του φασισμού, καθαγιάζεται η αστική δημοκρατία και το κράτος της, ενισχύεται η προσπάθεια ενσωμάτωσης και υποταγής σε μια δήθεν καλύτερη εκδοχή ενός συστήματος που είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι!

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Ο αγώνας για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ναζισμός και οι παραφυάδες του δεν τελειώνει όσο υπάρχει το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, ώστε να απομονώνονται κάθε είδους αντιδραστικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν την πείρα και τη δύναμη να χαλάσουν τα σχέδια των καταπιεστών τους, αρκεί να σημαδέψουν τον πραγματικό αντίπαλο: Τη δικτατορία του κεφαλαίου, το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Να οργανώσουν την πάλη τους για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό.