Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Με αφορμή την επίθεση σε βάρος τρανς ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη

Μαρ 11, 2024
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε.

Τα γεγονότα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, με την απάνθρωπη, αποτρόπαια επίθεση σε βάρος δύο νεαρών τρανς ατόμων από πολυπληθή ομάδα τραμπούκων, έχουν ήδη καταδικαστεί στην πράξη από τον λαό και τη νεολαία της πόλης, που έχουν αποδείξει και πολύ πρόσφατα ότι ξέρουν και μπορούν να απομονώνουν τέτοια φαινόμενα και ομάδες.

Το έδειξαν δυναμικά τα προηγούμενα χρόνια σε επιθέσεις που εκδηλώθηκαν από φασιστικές συμμορίες σε γειτονιές, χώρους νεολαίας και σχολεία της Θεσσαλονίκης, που έχουν βρει δυναμική απάντηση από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια και τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό και τα μέλη της ΚΝΕ έχουν συμβάλει στην απομόνωσή τους, δεχόμενα μάλιστα και επίθεση από φασιστικές ομάδες. Η δική τους δράση οδήγησε και στην πρόσφατη πρωτόδικη καταδίκη φασίστα, μέλους αυτών των επιθέσεων.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να το παίζει ανήξερη. Όλα αυτά τα φαινόμενα εξελίσσονται με τη δική της πολιτική -τουλάχιστον- ανοχή, αναπαράγοντας συστηματικά τη θεωρία των δύο άκρων, με δηλώσεις στελεχών της για τη «βία του φυλλαδίου», «βία κατά των φασιστών» κ.λπ. Φυσικά, δεν μας κάνει εντύπωση ότι σ’ αυτή τη ρητορική περί δύο άκρων εντάσσονται πλέον και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, τροφοδοτώντας την εξίσωση του θύτη με τα θύματα.

Η ΚΝΕ δε θα αφήσει χώρο να σταθούν φασιστικά-ρατσιστικά στοιχεία στις γειτονιές! Θα συνεχίσει να πρωτοστατεί, ώστε να δυναμώνει η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας, να χτίζεται καθημερινά «ασπίδα προστασίας» απέναντι σε ομοφοβικές, ρατσιστικές συμπεριφορές στους χώρους δουλειάς, τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία.