Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Οι φοιτητές με τον αγώνα τους και δυναμώνοντας τους συλλόγους τους να ακυρώσουν το κυβερνητικό σχέδιο έντασης της καταστολής!

Μαΐ 11, 2022
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Φοιτητές

Στις χθεσινές, απαράδεκτες εικόνες εισβολής πάνοπλων αστυνομικών στο ΑΠΘ και αξιοποίησης στημένων σκηνικών, ήρθε σήμερα να προστεθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει συνταγματική την πανεπιστημιακή αστυνομία, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο έντασης της καταστολής.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το “timing” των γεγονότων ταιριάζει γάντι με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για επιτάχυνση της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ακόμα και πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν θεωρεί πως με τέτοιες μεθόδους θα αποφύγει να εκφραστεί στις φοιτητικές εκλογές η μαζική νεανική δυσαρέσκεια για την πολιτική της!

Από τις σχολές δε λείπει η αστυνομία, αλλά οι δωρεάν σπουδές, οι καθηγητές, οι υποδομές, τα πτυχία με αξία! Οι φοιτητές θέλουν το Πανεπιστήμιο να είναι χώρος πραγματικής μάθησης, ακαδημαϊκής ελευθερίας, συναναστροφής, αγώνα για τα δικαιώματά τους και όχι χώρος καταστολής, απαγορεύσεων και υποβάθμισης της γνώσης. Δυναμώνοντας τους συλλόγους τους μπορούν να τα καταφέρουν!