Παραστάσεις διαμαρτυρίας και πικετοφορίες της ΚΝΕ με σύνθημα «Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας! Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!»

Ιαν 31, 2019
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Διεθνής Δράση

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να καταδικάσουν μαζικά:

  • Tην ωμή επέμβαση στις εσωτερικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ, τις συμμαχικές τους κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που εκφράζεται με στρατιωτικές απειλές και πραξικοπηματικές ενέργειες κατά του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, με παράλληλη στήριξη και αναγνώριση των αντιδραστικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης.
  • Tην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, που διαχρονικά έχουν ανατρέψει εκλεγμένες κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, έχουν στηρίξει ακροδεξιές δυνάμεις και φασιστικές χούντες στη Λατινική Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο και έχουν προωθήσει στρατιωτικές επεμβάσεις όπως πρόσφατα στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ και την Υεμένη, για να επιβάλουν τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντά τους.
  • Tην επεμβατική πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ για τη Βενεζουέλα (όπως κάνει στην Ουκρανία) και ιδιαίτερα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βγάζει τσιμουδιά, αθωώνοντας την επέμβαση των ιμπεριαλιστών στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και την ίδια στιγμή έχει γίνει ο καλύτερος σημαιοφόρος της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή, προωθώντας τα σχέδιά τους, ανοίγοντας νέες στρατιωτικές ΝΑΤΟικές βάσεις, μπλέκοντας το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες, παίρνοντας τα εύσημα από το State Department και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για τη στάση της.
  • Tην υποκρισία των αστικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα (όπως η ΝΔ) που φορώντας το μανδύα της «φιλανθρωπίας» στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα, στο όνομα μάλιστα των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός της χώρας, την ίδια στιγμή που είναι υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος, που είναι υπεύθυνο για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός αυτής της χώρας και όλοι οι λαοί του κόσμου.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά: Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν μαθήματα «δημοκρατίας» και «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» οι ιμπεριαλιστές που έχουν σφαγιάσει τόσους και τόσους λαούς σε όλο τον κόσμο! Μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα είναι ο λαός της και με τον αγώνα του μπορεί να επιβάλει το δίκιο του!

Εκφράζουμε μαζικά:

  • Την αλληλεγγύη μας στο λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας, στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.
  • Τη στήριξή μας στην Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα της νεολαίας και της εργατικής τάξης, για να ζήσει ο λαός χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, που βιώνουν την εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά.

Την Τρίτη 5 Φλεβάρη συμμετέχουμε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας:

  • Στην Αθήνα, στις 19.00 στο Πάρκο Ελευθερίας (Στ. Μετρό «Μέγαρο Μουσικής»). Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και τα γραφεία της ΕΕ.
  • Στην Θεσσαλονίκη, στις 19.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.