Προβολές ταινιών στο κανάλι της ΚΝΕ στο youtube

PromoSite_Che
Μαρ 27, 2020
Ανακοινώσεις Πολιτισμός

Η ΚΝΕ σε συνεργασία με τη “New Star” και την ευγενική παραχώρηση μέρους του αρχείου της, παίρνει την πρωτοβουλία προβολής ταινιών μέσα από το κανάλι της στο youtube! 

Μένουμε δυνατοί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες “δραπετεύοντας” δημιουργικά με τις προτάσεις της ΚΝΕ! Φέρνουμε τον κινηματογράφο στο σπίτι μας “ταξιδεύοντας” μέσα από κλασικές ταινίες… 

Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 27/3 και ώρα 22.00 με την ταινία "Εκεί που δεν έφτασε κανείς" του Μανουέλ Πέρεζ Παρέρες. 

Η ταινία του Manuel Perez αποτελεί ένα μέρος από τη σειρά "Cuba, paths to revolution". Μία μικρή αφήγηση της ζωής του επαναστάτη Ernesto Che Guevara από τα πρώτα χρόνια στη γενέτειρά του, την Αργεντινή, έως την ανάδειξή του σε ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, μέσα από συνεντεύξεις όσων τον γνώριζαν καλά. 

To ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αρχειακό υλικό σε φιλμ και φωτογραφίες που σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Επαναστάτη. Αποτελεί μια σύνθεση ανέκδοτων εικόνων, που μας φέρνουν σε επαφή με αυτό το σύμβολο θυσίας, σθένους και ανθρωπιάς. 

Ο σκηνοθέτης έχει δηλώσει χαρακτηριστικά για τον Τσε: «Είναι για μένα ο πιο ειλικρινής φόρος τιμής για αυτό το παγκόσμιο σύμβολο. Νιώθω ότι έχω ένα μεγάλο ηθικό χρέος απέναντί του, που μόλις τώρα πιστεύω ότι μπόρεσα να ξεπληρώσω, αν και στάθηκε αδύνατο να αναλύσουμε διεξοδικά μια τόσο δημιουργική προσωπικότητα, μόλις σε 52 λεπτά…».