Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Το υπουργείο Παιδείας “αξιολογήθηκε” και παίρνει κάτω από τη βάση!

Οκτ 11, 2021
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Μαθητές

Το υπουργείο “Παιδείας” “αξιολογήθηκε” στους δρόμους του αγώνα και παίρνει κάτω από τη βάση! Οι φωνές χιλιάδων μαθητών και απεργών εκπαιδευτικών, που ενώθηκαν και ακούστηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, έστειλαν ένα σαφές μήνυμα, όσο κι αν η υπουργός κάνει πως το αγνοεί: “Δε θα σας περάσει! Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων! Σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”.

Οι μαθητές που οργίζονται με την κατάσταση στα σχολεία τους έχουν δίκιο! Τα ψέματα της Ν. Κεραμέως πως “όλα είναι καλά” δεν πιάνουν. Η πραγματικότητα που βιώνουν, με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, τα εκατοντάδες 27άρια τμήματα, τα πάνω από 6.000 κενά εκπαιδευτικών, τα χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού κάθε μέρα στα σχολεία, το αγχωτικό και πανάκριβο σχολείο-εξεταστικό κέντρο, είναι αμείλικτη! Το παραμύθι πως τα σχολεία θα γίνουν καλύτερα με την αντιδραστική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων που προωθεί η κυβέρνηση «έφαγε πόρτα». Η συκοφαντία, η καταστολή και ο αυταρχισμός πήραν απάντηση!

Το καλύτερο μάθημα έγινε σήμερα έξω από τη Βουλή όταν μαθητές και εκπαιδευτικοί στάθηκαν πλάι-πλάι, ένωσαν τις φωνές και τις γροθιές τους φωνάζοντας δυνατά: “Μαθητές - καθηγητές, ενωμένοι νικητές!”.  

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, μέσα κι έξω από τα σχολεία, θα συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτόν τον αγώνα. Για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η συζήτηση και ο προβληματισμός στους μαθητές, να απλωθεί κι άλλο η οργάνωση και ο συντονισμός των μαθητικών συμβουλίων, που ήδη εκλέγονται, να ενωθούν οι φωνές, τα όνειρα και οι διεκδικήσεις όλων για ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και ισότιμα όλα τα παιδιά.