Τώρα µιλάµε εµείς! Στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζουμε Πανσπουδαστική!

Μαρ 11, 2022
Ανακοινώσεις Φοιτητές

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε σένα:

Anak_Foit_Ekloges_KNE__Page_1
  • Που περνάς τα καλύτερά σου χρόνια μέσα στο άγχος, την ανασφάλεια για τις σπουδές και το μέλλον σου!
  • Που ανησυχείς ακούγοντας τον ανατριχιαστικό ήχο της σειρήνας του πολέμου στην Ουκρανία, εξοργίζεσαι με τις εικόνες φρίκης, δεν συμφωνείς με τη συμμετοχή της χώρας μας, με οποιονδήποτε τρόπο, στο σφαγείο των λαών για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών.
  • Που απαίτησες να γίνουμε #foitites_ksana όταν η κυβέρνηση συνειδητά αρνιόταν να ανοίξει τις σχολές και συνεχίζει να αρνείται τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία τους!
  • Που μέσα στην καραντίνα έδωσες μεγάλο αγώνα για να περάσεις στη σχολή σου, κόντρα στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο, στο webex, στο ανοιγοκλείσιμο των σχολείων.
  • Που έχεις «μείνει ταπί» πριν βγει ο μήνας, παρά τις θυσίες της οικογένειάς σου, παρά το ότι δουλεύεις παράλληλα με τις σπουδές σου!
  • Που θες να σπουδάζεις χωρίς να ξοδεύεις ένα μηνιάτικο στο νοίκι ή να ζεις σε ξεχαρβαλωμένες εστίες!
  • Που θες να ανακαλύψεις την επιστήμη σου και ξενερώνεις με το απαρχαιωμένο σύγγραμμα & εργαστήριο, δεν τσιμπάς στον σκοταδισμό & τον ανορθολογισμό.
  • Που θέλεις το Πανεπιστήμιό σου να είναι χώρος ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας & συζήτησης, όχι καταστολής & αστυνομίας.
  • Που δεν ανέχεσαι τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους.

Αρκετά! Οι φοιτητές έχουμε φωνή!

Στις φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών έχουμε μια ευκαιρία:

Εκλέγουμε αγωνιστές στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων για να δυναμώσει η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

Μπαίνουµε υποψήφιοι µε την αγωνιστική δύναµη στη σχολή µας! Ψηφίζουµε Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας!

Παίρνουμε θέση για όσα συμβαίνουνστις σπουδές και τη ζωή μας!

Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για όσα έχουμε ανάγκη και ανταποκρίνονται σε ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο!

  • Κρατική χρηματοδότηση της Παιδείας στο ύψος των αναγκών μας.
  • Πανεπιστήμια ανοιχτά & ασφαλή με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.
  • Σύγχρονες & δωρεάν σπουδές, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις. με αναβαθμισμένες υποδομές, καθηγητές και υπηρεσίες σίτισης, στέγασης, μετακίνησης, συγγραμμάτων. μέτρα διευκόλυνσης των φοιτητών ΑμΕΑ, των εργαζόμενων φοιτητών, των μετεγγραφέντων. Κατάργηση κάθε είδους διδάκτρων.
  • Ολοκληρωμένη επιστημονική γνώση μέσα στο πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματός μας. Κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσα στο πτυχίο. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Τμήματα, τα πτυχία. Όχι στην εξίσωση με τα κολέγια.
  • μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στο αντικείμενο που σπουδάζουμε, με αυξήσεις στους μισθούς!
  • Πανεπιστήμια φιλικά στο περιβάλλον, ανοιχτά στις κοινωνικές ανάγκες, κλειστά στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, στους φασίστες, στους ρατσιστές.

Δύναµη αγώνα και αλλαγής για το Πανεπιστήµιο της σύγχρονης εποχής: Αυτοί είμαστε!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι μπορούν να γίνουν η δύναμή μας!

Ο Φοιτητικός Σύλλογος είναι η ένωση όλων των φοιτητών μιας σχολής ή ενός τμήματος για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας.

Είναι στο χέρι μας, με τη συμμετοχή & την ψήφο μας, να μαζικοποιήσουμε και να ζωντανέψουμε τους συλλόγους μας

  • για να ακούγεται η φωνή μας.
  • για να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, με βάση την ανάπτυξη της επιστήμης, της γνώσης, των παραγωγικών δυνατοτήτων της εποχής μας.
  • για να δυναμώσει η αλληλεγγύη.
  • για να έχουμε τους πραγματικούς μας εκπροσώπους και όχι χειροκροτητές των κυβερνήσεων.
  • για να αποτρέψουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τις διαγραφές φοιτητών.
  • για να βάλουμε εμπόδια στην επιχειρηματική λειτουργία του Πανεπιστημίου.
  • για να διοργανώνουμε τις δικές μας επιστημονικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες.

Τέτοιους Συλλόγους θέλουµε! Συλλόγους στα χέρια των φοιτητών!

Αποδυναμώνουμε ΔΑΠ & ΠΑΣΠ

Δεν είναι εκπρόσωποι των φοιτητών, αλλά των κυβερνήσεων. Είναι πρώτοι στη διαπλοκή, στη διάλυση των συλλόγων. Η ΔΑΠ πρωτοστατεί και η ΠΑΣΠ στηρίζει τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, τις διαγραφές, τα δίδακτρα, την εξίσωση των πτυχίων με αυτά των κολεγίων, την εγκληματική διαχείρηση της πανδημίας.

Προσπερνάμε τις παρατάξεις των EAAK-ΑΡΕΝ

Σε κρίσιμες στιγμές επίθεσης στα δικαιώματα των φοιτητών ξεπλένουν με τη στάση τους επικίνδυνες κυβερνητικές επιλογές, καλλιεργούν την αναμονή, γίνονται «ντεκόρ» στην κυβερνητική εναλλαγή. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να τα βάλουν με την κυβερνητική πολιτική. Είναι πρώτοι στον τυχοδιωκτισμό.

Αφήνουμε στην ανυπαρξία του το Bloco

Βάζει πλάτη μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αθωώνοντας ταυτόχρονα το μνημονιακό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν σκορπάμε την ψήφο μας σε διάφορες αυτοαποκαλούμενες «ανεξάρτητες» παρατάξεις...

...που είναι εξαρτημένες 100% από την κυβέρνηση, τις διοικήσεις, μερίδα καθηγητών, συνειδητά το κρύβουν για να εξαπατήσουν.

Η αποχή είναι δοκιμασμένη

Αποθρασύνει τις κυβερνήσεις την ώρα που χρειάζεται να δυναμώσει η αντίσταση!

Μαζί μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι!

Όλοι όσοι μας θέλουν χωρίς δικαιώματα φοβούνται την οργανωμένη διεκδίκηση των φοιτητών! Γι’ αυτό εντείνουν την καταστολή, φέρνουν πανεπιστημιακή αστυνομία, συκοφαντούν τους αγώνες, θέλουν φοιτητικούς συλλόγους - χειροκροτητές αυτής της πολιτικής!

μπορούμε να τους κόψουμε τη φόρα!

με ένα φοιτητικό κίνημα που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες των φοιτητών για δωρεάν & σύγχρονες σπουδές, για πτυχία με αξία & ζωή με δικαιώματα!

Ένα φοιτητικό κίνημα:

  • μαζικό, οργανωμένο, με τη συμμετοχή όλων των φοιτητών!
  • Πανελλαδικά συντονισμένο, σε αγωνιστική κατεύθυνση, για να μπορεί να τα βάζει με την αντιεκπαιδευτική πολιτική.
  • Στο πλευρό των εργαζομένων, γιατί οι αγώνες τους αφορούν το δικό μας μέλλον!
  • Αντίπαλο στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που θεωρούν «κόστος» τις σπουδές μας και «κέρδος» ό,τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Αυτό επιδιώκουν οι δεκάδες σύλλογοι που συμμετέχουν στη μοναδική πανελλαδική συσπείρωση φοιτητικών συλλόγων, στο μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (μΑΣ), που ξεχωρίζουν για τη δράση τους κόντρα στην απραξία και τη διάλυση.

Ούτε υποταγή, ούτε αναµονή! Με τους αγώνες µας να κάνουµε την ανατροπή!

Όλοι όσοι μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες, αλλά και τα ίδια όνειρα, έχουμε επιλογή! Να μοιραστούμε τον συλλογικό αγώνα για να κατακτήσουμε τις σπουδές & τη ζωή που μας αξίζουν!

«Σωτήρες» υπάρχουν μόνο στα παραμύθια! Οι φοιτητές μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την επίθεση από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις! Δεν «καταθέτουμε» τις ανησυχίες μας στην αναζήτηση «χαλίφη στη θέση του χαλίφη», όπως μας καλούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ! Στην πραγματική ζωή ποτέ και τίποτα δεν χαρίζεται!

Ας σκεφτούμε:

Πότε βελτίωσες τις σπουδές σου; Όταν έμεινες σιωπηλός ή όταν προσπάθησες με τους συμφοιτητές σου να αλλάξεις την κατάσταση;

Πότε νιώσαμε αισιόδοξοι και δυνατοί; Όταν μέναμε θεατές στα διαγγέλματα στην TV και στις κοκορομαχίες στη Βουλή ή όταν γίναμε πρωταγωνιστές με τη δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης;

Πότε γίναμε «φοιτητές ξανά» και εμποδίσαμε την πανεπιστημιακή αστυνομία; Όταν κυριάρχησε το «δεν αλλάζει τίποτα» ή όταν η οργή μας έγινε μαχητικός αγώνας για τα αυτονόητα δικαιώματά μας;

Πότε βγήκε κερδισμένος ο λαός; Όταν πίστεψε σε «σωτήρες» ή όταν εμπιστεύτηκε τη δύναμή του;

Έχουμε επιλογή! Στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζουµε Πανσπουδαστική!