Ανακοίνωση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ:Αλληλεγγύη στην Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας! Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει!

Φεβ 17, 2023
Ανακοινώσεις Διεθνής Δράση

Η ΚΝΕ καταδικάζει το νέο απαράδεκτο σχέδιο του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV), με το οποίο επιχειρεί να παρέμβει στα εσωτερικά του ΚΚ Βενεζουέλας (PCV), να σπείρει συγχύσεις για τις θέσεις του και να πλήξει την ηγεσία του, εμφανίζοντας προβοκατόρικες ομάδες με τα σύμβολα του PCV να διαδηλώνουν δήθεν υπέρ της αντιλαϊκής πολιτικής της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης Μαδούρο.

Η κλιμάκωση των επιθέσεων του PSUV ενάντια στους κομμουνιστές της Βενεζουέλας επιβεβαιώνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με τον αντικομμουνισμό, τις διώξεις και την καταστολή των κομμουνιστών, συνολικά του εργατικού – λαϊκού κινήματος, είτε με νεοφιλελεύθερες είτε με σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις.

Η ΚΝΕ εκφράζει τη διεθνιστική της αλληλεγγύη με την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας (JCV). Σταθερά στέκεται στο πλευρό του λαού και της νεολαίας της Βενεζουέλας που είναι το θύμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και κυρώσεων στη χώρα.