Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες & Μετανάστες - Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας & ο κανονισμός του Δουβλίνου!

Δεκ 17, 2019
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέοι μετανάστες - πρόσφυγες

Μπορεί να μην έχουμε το ίδιο χρώμα, την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία. Όμως, όλα τα παιδιά έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια όνειρα για το παρόν και το μέλλον.

Σε όλα τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα, στη φρίκη του πολέμου, πνιγμένα στο Αιγαίο, στα διάφορα κολαστήρια, όπως η Μόρια, δεν άξιζε τίποτα λιγότερο από μία ζεστή αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα παιχνίδι, λίγη χαρά.

Τα 4.800 ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, σημαδεμένα από τις βόμβες, την καταστροφή, τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους, τον χαμό δικών τους ανθρώπων, δεν είχαν όνειρο να γίνουν πρόσφυγες. Τα χιλιάδες παιδιά μεταναστών που ήρθαν στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, δεν ονειρεύονταν κάτεργα…

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές τις φρικιαστικές και αποτρόπαιες εικόνες!

Μετατρέπουμε τον θυμό μας σε πείσμα για δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στους πραγματικούς θύτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης!

  • Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τις επεμβάσεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τουρκίας, που οδηγούν στον θάνατο και τον ξεριζωμό.
  • Ενάντια στη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η ΝΔ, που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό πάνω από 35.000 ανθρώπους στα νησιά του Αιγαίου.
  • Ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου της ΕΕ για το άσυλο, που απαγορεύει στους πρόσφυγες να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους, κάνοντας τη ζωή των προσφύγων κόλαση, δημιουργώντας μεγάλες δυσκολίες στους μόνιμους κατοίκους.
  • Ενάντια στις ελληνικές κυβερνήσεις που συμμετέχουν σε επεμβάσεις και πολέμους. Η ΝΔ συνεχίζοντας το έργο που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει «γη και ύδωρ» στις δολοφονικές μηχανές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, γεμίζοντας τη χώρα μας με ξένες βάσεις θανάτου, μπλέκοντας όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικινδύνους σχεδιασμούς στην περιοχή.

Είναι πλαστό το ιδεολόγημα «συμβιβασμός και συνεκμετάλλευση για να αποφύγουμε την πολεμική εμπλοκή», που πλασάρουν στον λαό και τη νεολαία, αφού στην ουσία η πολιτική αυτή έχει τους ίδιους μεγάλους κινδύνους για το παρόν και το μέλλον μας, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για την ειρήνη. Η συνεκμετάλλευση και ο «επώδυνος» συμβιβασμός δεν αποτρέπουν τη σύγκρουση, η οποία θα επανέλθει δριμύτερη και πιο γενικευμένη, αφού αφορά συμφέροντα ενεργειακά, οικονομικά, ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων και ανταγωνιστικών κρατών.

Η κυβέρνηση με τον νέο νόμο που ψήφισε αρνείται να δώσει διεθνή προστασία σε ανθρώπους που δικαιούνται. Σχεδιάζει να γεμίσει τη χώρα με κέντρα – φυλακές ανθρώπων που δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα, αυξάνοντας τον εγκλωβισμό, τη δυστυχία, την απόγνωση. Επιτίθεται στα στοιχειώδη δικαιώματα των ξεριζωμένων αιτούντων ασύλου, όπως επιτίθεται και στα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Δηλ. ένα μικρό παιδί από το Αφγανιστάν δεν θα έχει δικαίωμα ασύλου, επειδή η πόλη που γεννήθηκε μπορεί να είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον “παράδεισο” της Καμπούλ! Αντί να εξασφαλίσουν τη μεταφορά των ξεριζωμένων ανθρώπων στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, θέλουν να αυξήσουν τις απελάσεις σε “ασφαλείς” χώρες όπως η Τουρκία, που έχει πραγματοποιήσει 3 στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία!

 

Κοινός ο εχθρός – Κοινός ο αγώνας!

Το μόνο που μπορεί να προσφέρει σήμερα ο “παράδεισος” του καπιταλισμού, είναι κρίσεις, ανασφάλεια, φτώχεια, εξαθλίωση και προετοιμασία νέων πολέμων, ξεριζωμό, θάνατο, προσφυγιά και μετανάστευση για τα παιδιά όλου του κόσμου!

Να μην επιτρέψουμε να σηκώσει κεφάλι καμία ακροδεξιά – ρατσιστική – φασιστική φωνή απ’ όπου κι αν εκφράζεται, που επιδιώκει να εξισώσει το θύτη με το θύμα, που βλέπει στα πρόσωπα αυτών των παιδιών έναν “εισβολέα”. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να φύγουν μια για πάντα οι πραγματικοί εισβολείς, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ μαζί με τις βάσεις και τα στρατηγεία τους, που τα έργα και οι ημέρες τους για χάρη των κερδών μιας χούφτας μονοπωλίων, γκρεμίζουν τα όνειρα των παιδιών σε κάθε γωνιά της γης.

Οι λαοί και τα παιδιά όλου του κόσμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Εκφράζουμε ακόμα πιο μαζικά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλα τα προσφυγόπουλα. Έχουμε ευθύνη να τα υποδεχτούμε, να τα αγκαλιάσουμε, να διεκδικήσουμε όρους πραγματικής ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δυναμώνουμε τη συζήτηση, τη διεκδίκηση μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, καταδικάζουμε το έγκλημα και την πολιτική που το προκαλεί. Οι νέοι και οι νέες που ζούμε, σπουδάζουμε, δουλεύουμε έχουμε κάθε λόγο να δυναμώσουμε την πάλη μας για:

  • Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα στεγάζονται σε αξιοπρεπείς χώρους μέχρι να μεταφερθούν στις χώρες του προορισμού τους.
  • Να στελεχωθούν με επαρκές και μόνιμο προσωπικό όλες οι υπηρεσίες που ασχολούνται με πρόσφυγες. Να εξασφαλιστούν γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου σε όλους τους ανθρώπους που είναι θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων και κατοχής, αντιδραστικών καθεστώτων.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος η φυλακισμένος. Να δημιουργηθούν κρατικές δομές φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
  • Να λυθεί τώρα το πρόβλημα της επανένωσης οικογενειών και η μεταφορά σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, η πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ. Να παρθούν όλα τα μέτρα για την κοινωνική ένταξη όσων προσφύγων παραμείνουν στη χώρα.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών και της ενδοχώρας που έχουν υποστεί ζημιές από τον διπλό εγκλωβισμό που επιβάλλει η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις.