Αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ στο πλευρό των πυρόπληκτων παιδιών της Ανατολικής Αττικής

edon-mati-7
Φεβ 16, 2019
Διεθνής Δράση Διεθνιστική Αλληλεγγύη

Αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ Κύπρου, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της, Χρήστο Χριστόφια, τα μέλη του ΚΣ Ιάκωβο Τοφαρή, πρόεδρο της ΠΟΔΝ και Λευτέρη Δημοσθένους, καθώς και τον Οδυσσέα Δημοσθένους που είναι στέλεχος της ΕΔΟΝ στην Αθήνα, παρέδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, ως αλληλεγγύη και στήριξη για τα πυρόπληκτα παιδιά στο Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι και γενικότερα την Ανατ. Αττική.

Να σημειωθεί, ότι κάθε χρόνο η Παγκύπρια Κίνηση ΕΔΟΝόπουλων διοργανώνει τα λεγόμενα «κάλαντα αλληλεγγύης», στο πλαίσιο των οποίων διαθέτει διάφορες δημιουργίες, στολίδια και δώρα και συγκεντρώνει ένα ποσό που διαθέτει ως αλληλεγγύη. Προηγούμενες χρονιές είχε αφιερώσει τα «κάλαντα αλληλεγγύης» στα παιδιά της Παλαιστίνης, στα παιδιά της Κούβας κ.λπ., ενώ φέτος αυτή η πρωτοβουλία αφιερώθηκε στα πυρόπληκτα παιδιά της Ανατ. Αττικής.

Η αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ, που βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ, μετέβη λοιπόν το απόγευμα του Σαββάτου στο Στέκι Αλληλεγγύης που έχει συγκροτήσει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, στη Μαραθώνος. Εκεί, τους υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της περιοχής αποτελούμενη από τους Δαμασκινό Μέντη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατ. Αττικής, Νίκο Στεφανίδη, υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Γεωργία Λογοθέτη, από την Επιτροπή Πυροπλήκτων Μαραθώνα - Ραφήνας, που παρέλαβαν το συμβολικό ποσό αλληλεγγύης και συνομίλησαν σε θερμό κλίμα.