Διεθνιστική πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση του ΚΣ της ΚΝΕ

Φεβ 11, 2019
Ανακοινώσεις Διεθνής Δράση

Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας! Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!

Νέα και νέε, η ΚΝΕ σε καλεί να πάρεις µέρος στη µεγάλη διεθνιστική πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 16 Φλεβάρη στις 20:00 στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, για να εκφραστεί µαζικά η αλληλεγγύη της νεολαίας της Ελλάδας στους νέους και τις νέες, στους εργαζόµενους και το λαό της Βενεζουέλας.

Πάρε µέρος στην εκδήλωσή µας για να καταδικάσουµε τους ιµπεριαλιστές που προωθούν τα αιµατοβαµµένα σχέδιά τους για τη Βενεζουέλα, αλλά και για την περιοχή µας, όπως και σε κάθε γειτονιά του πλανήτη.

Γιατί δεν ανεχόμαστε:

Οι ιµπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ να οργανώνουν πραξικοπήµατα, να επεµβαίνουν απρόκλητα στις υποθέσεις ενός λαού, να αναγνωρίζουν ως νόµιµη κυβέρνηση όποιον τους συµφέρει και προωθεί τα συµφέροντά τους σε κάθε χώρα.

  • Να λένε ψέµατα ότι επεµβαίνουν για να υπερασπιστούν τη “δηµοκρατία” και τις ελευθερίες του λαού, κρύβοντας ότι το κάνουν για να βάλουν στο χέρι τα τεράστια κοιτάσµατα πετρελαίου και τον ενεργειακό πλούτο που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αµερικής, όπως ακριβώς έκαναν τα προηγούµενα χρόνια στη Συρία, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν και σε τόσα άλλα µέρη του κόσµου, σκορπίζοντας το θάνατο, αναγκάζοντας εκατοµµύρια ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες.
  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει την εγκληµατική επέµβαση των ΗΠΑ και να συµµετέχει στις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ, που πήραν σοσιαλδηµοκράτες και φιλελεύθεροι κατά του λαού της Βενεζουέλας, για στήριξη των αντιδραστικών δυνάµεων της αντιπολίτευσης της χώρας και του αχυράνθρωπου Γκουαϊδό και για την ανατροπή του εκλεγµένου προέδρου της χώρας.
  • Η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόµµατα να καλούν σε επέµβαση στη Βενεζουέλα στο όνοµα των µεγάλων προβληµάτων που αντιµετωπίζει ο λαός της χώρας, τη στιγµή που κρύβουν -ακριβώς επειδή στηρίζουν τον καπιταλισµό- ότι το εκµεταλλευτικό σύστηµα βρίσκεται πίσω από την κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας και των άλλων λαών του κόσµου.


Νέοι και νέες, υποδεχόµαστε στην Αθήνα τους αντιπροσώπους της Κοµµουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας που θα µιλήσουν στην εκδήλωσή µας, που µαζί µε το Κοµµουνιστικό Κόµµα Βενεζουέλας δίνουν µία σκληρή µάχη ενάντια στην ιµπεριαλιστική επέµβαση στη χώρα τους και για να µπορέσει ο λαός να ζήσει όπως του αξίζει, χωρίς φτώχεια και καπιταλιστική εκµετάλλευση.

Ο ιµπεριαλισµός δεν είναι ανίκητος!
Οι λαοί έχουν τις τύχες τους στα χέρια τους.
Η πάλη των λαών είναι παντοδύναµη!