Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Ιουλ 27, 2023
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Μαθητές Φοιτητές

Μπράβο σε όλους και όλες σας που σήμερα βλέπετε τις προσπάθειες, τις δικές σας και των οικογενειών σας, να ανταμείβονται.

Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν σας δικαιώνει, να μην ξεχνάτε πως ποτέ μια στιγμή, μια “επιτυχία” ή “αποτυχία” δεν καθορίζει συνολικά το μέλλον και τη ζωή. Όπου κι αν βρεθείτε, στα Πανεπιστήμια, τις Επαγγελματικές Σχολές, τα φροντιστήρια, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, στο χέρι σας είναι να κάνετε το μέλλον δική σας υπόθεση.

Μέσα από τα σχολικά σας χρόνια, αλλά και από αυτή την ψυχοφθόρα και ανταγωνιστική διαδικασία που περάσατε, μάθατε, άλλωστε, πως τη ζωή και τη μόρφωση που μας αξίζει τα κατακτάμε, τόσο με την προσπάθεια που κάνει ο καθένας και η καθεμιά μας, αλλά κυρίως με τη συλλογική, ασυμβίβαστη και ασταμάτητη διεκδίκησή τους.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για να κάνουμε πράξη το αυτονόητο δικαίωμα για σπουδές χωρίς εμπόδια, με δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση για όλους και όλες. Για να κατακτήσουμε τη γνώση, το αντικείμενο που επιλέξαμε. Να κάνουμε την επιστήμη μας όπλο για να αλλάξουμε τον κόσμο.

Για να αναβαθμιστούν ουσιαστικά οι σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ, χωρίς κενά και ελλείψεις, ώστε ο κάθε σπουδαστής και σπουδάστρια να μαθαίνει την ειδικότητά του, με πλήρη και σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Εκεί, θα συναντηθούμε ξανά η ΚΝΕ με τον καθένα και την καθεμία από εσάς. Να είστε σίγουροι πως οι πιο όμορφες μέρες σας είναι μπροστά σας.