Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Για την απαγόρευση αμβλώσεων στην Πολωνία

Οκτ 31, 2020
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέες γυναίκες – Νέα ζευγάρια

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας, με βάση την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι αμβλώσεις λόγω προβλημάτων στην ανατομία του εμβρύου. Η απόφαση, που ισοδυναμεί με απαγόρευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκτρώσεων που διεξάγονται νόμιμα στην Πολωνία, δίκαια πυροδότησε την αγανάκτηση και οργή χιλιάδων γυναικών στη χώρα, που εδώ και μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στα δικαιώματα των νέων γυναικών, που στερούνται τη δυνατότητα στην ασφαλή άμβλωση, δημόσια και δωρεάν, τη στιγμή που υπάρχει παντελής έλλειψη γνώσης από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για όλες τις παραμέτρους, τις συνέπειες από τη μια ή την άλλη επιλογή.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της επίθεσης που εξαπολύει η πολωνική κυβέρνηση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας στη μόνιμη δουλειά, την Υγεία, την Παιδεία, τη λαϊκή στέγη, προωθώντας και στην Πολωνία τις βάρβαρες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση πάει χέρι-χέρι με τον αντικομμουνισμό, τις διώξεις απέναντι στο Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, τη χυδαία εξίσωση του τέρατος του ναζισμού με τον κομμουνισμό.

Γι’ αυτό, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλούν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας για σκοταδιστικές πρακτικές, τη στιγμή που υλοποιούν ή στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ που συνθλίβει δικαιώματα και ανέχονται ή και ενισχύουν τον αντικομμουνισμό, που είναι συνώνυμος του σκοταδισμού και της επίθεσης σε βάρος των λαών. 

Οι λαοί, για να βάλουν τέρμα στις απαράδεκτες και σκοταδιστικές αυτές ενέργειες που προωθούνται, χρειάζεται να παλέψουν βάζοντας στο στόχαστρό τους το “θερμοκήπιο” μέσα στο οποίο αυτές καλλιεργούνται: το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και τη σύγχρονη φυλακή των ευρωπαϊκών λαών, την ΕΕ.