Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Για την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης νέου στρατευμένου

Νοε 7, 2023
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέοι στρατευμένοι

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης του στρατιώτη Φάσσα Νικόλα, επειδή εξέφρασε τη διαμαρτυρία του, με επιστολή του στην εφημερίδα “Ριζοσπάστης”, όπως έχει κάθε δικαίωμα, για τη γενοκτονία σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου μπλέκουν τη χώρα στέλνοντας τις ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ, στελέχη του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής (ΕΤΕΘ) στη Ρόδο εξαπολύουν απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του στρατιώτη.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί που ακούστηκαν από υπαξιωματικό λέγοντάς του πως «θα σου ρίξω μπουκέτο στα δόντια», «θα σου σπάσω τα μούτρα», «θα μπλέξεις για την υπόλοιπη ζωή σου» και άλλα παρόμοια πρέπει να καταδικαστούν από τους στρατιώτες, τους αξιωματικούς και το σύνολο του λαού και της νεολαίας.

Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Να επιστρέψουν οι ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται σε πολεμικές αποστολές και επιχειρήσεις με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
  • Κανένας στρατιώτης ή στρατιωτικός σε επιχείρηση εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και να μην παραχωρείται καμία υποδομή της χώρας για τη διευκόλυνση της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης.
  • Άμεση απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές συμφωνίες με ΗΠΑ, Ισραήλ.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

Η ΚΝΕ στηρίζει τις διαμαρτυρίες που εκφράζονται από τους στρατιώτες και τη νεολαία σε όλη της Ελλάδα. Οι στρατιώτες συνεχίζουν να έχουν όλα τα πολιτικά δικαιώματα που είχαν και πριν τη θητεία τους!

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τα εργατικά σωματεία και τις επιτροπές νέων, κάθε μαζικό φορέα, άμεσα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των νέων στρατευμένων.

Η δική του φωνή είναι φωνή όλων μας, των χιλιάδων που διαδηλώνουμε αυτές τις μέρες και απαιτούμε να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!