Ανακοίνωση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ:Για τις επιθέσεις φασιστών σε φοιτητές - μέλη του ΚΚ Τουρκίας

Νοε 29, 2023
Ανακοινώσεις Διεθνής Δράση Διεθνιστική Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη στα μέλη του ΚΚ Τουρκίας και τους αγωνιστές φοιτητές! Η τρομοκρατία στα πανεπιστήμια δε θα περάσει!

Στις 21/11 έγινε απόπειρα επίθεσης εναντίον μελών του ΚΚΤ στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, ενώ στις 22/11 ομάδα μελών των Γκρίζων Λύκων επιτέθηκε σε φοιτητές - μέλη του ΚΚΤ. Μάλιστα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο υπάρχει ιδιωτική ασφάλεια, η οποία όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους φοιτητές, αλλά από κοινού με την πρυτανεία της σχολής και την αστυνομία της Άγκυρας έκαναν τα στραβά μάτια. Αποκαλύπτεται και σε αυτή την περίπτωση ο πραγματικός ρόλος της παρουσίας τέτοιων κατασταλτικών δυνάμεων μέσα στα Πανεπιστήμια που ως στόχο τους δεν έχουν την προστασία των φοιτητών. Αντίθετα, με τη στήριξή τους δρουν φασιστικές ομάδες, τα μαντρόσκυλα του συστήματος, που έχουν στο στόχαστρο τους κομμουνιστές και όποιον αγωνίζεται μέσα στα πανεπιστήμια.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιθέσεις αυτές γίνονται την ώρα που οι φοιτητές στην Τουρκία σπρώχνονται στη φτώχεια, είναι αντιμέτωποι με την ανεργία, το άγχος για το μέλλον και την επιβίωση, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες, με αφορμή την πτώση ενός ασανσέρ φοιτητικής εστίας που κόστισε τη ζωή σε μία φοιτήτρια, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες κινητοποιήσεις σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας της ΚΝ Τουρκίας και στους αγωνιστές φοιτητές στην Τουρκία, στον καθημερινό αγώνα που δίνουν μέσα στα πανεπιστήμια για τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει.