50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή:Η αρχή έγινε στην Καισαριανή… 2ος σταθμός του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή η Γκράβα το Σάββατο 25 Μαΐου

Απρ 30, 2024
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Μαθητές Φεστιβάλ

«Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο – Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!». Αυτό είναι το σύνθημα του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, που έχει ξεκινήσει ήδη το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα, με τις εκδηλώσεις του να κορυφώνονται στις 18-19-20-21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Φέτος, λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”, επιλέχτηκε το Φεστιβάλ να κάνει στάση σε όλα τα σημεία της Αττικής απ’ όπου «πέρασε» τα προηγούμενα 50 χρόνια.

Η αρχή έγινε, με τεράστια συμμετοχή λαού και νεολαίας, την Κυριακή 28 Απριλίου στην Καισαριανή, τιμώντας με ευλάβεια τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944, κάνοντας ακόμα πιο φανερό τον ιδιαίτερο συμβολισμό που συνδέει το νήμα των σκληρών ταξικών αγώνων από το παρελθόν με το σήμερα και την ανάγκη της συνέχισής τους.

Δεύτερος σταθμός του Φεστιβάλ μας θα είναι η Γκράβα το Σάββατο 25 Μαΐου. Στην Γκράβα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” βρέθηκε το 1990, σε μια δύσκολη περίοδο, όπου κορυφωνόταν η κρίση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα με τις αντεπαναστατικές ανατροπές στη Σοβιετική Ένωση και τις Λαϊκές Δημοκρατίες της Ευρώπης.

Επιστρέφοντας στον χώρο αυτόν, η ΚΝΕ απευθύνεται κυρίως στους μαθητές και τις μαθήτριες της Αττικής, με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα:

19:00-20:00 Συζήτηση για το bullying και τη ρατσιστική βία: «Μαγκιά δεν είναι να στοχοποιείς τον “αδύναμο”, αλλά να αγωνίζεσαι κόντρα στο σύστημα της αδικίας».

* Στη συζήτηση θα μπορούν όλοι και όλες να συμμετέχουν από τον χώρο της εκδήλωσης μέσα από ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή.

Θα μιλήσουν:

  • Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ
  • Μυρτώ Καλτικοπούλου, ψυχολόγος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επικεφαλής της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ
  • Παναγιώτης Κατηφές, κοινωνιολόγος, επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων
  • Παναγιώτης Βαλάκος, φιλόλογος (52ο Γυμνάσιο-52ο ΓΕΛ Αθηνών), μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ

20:15-20:30 Χαιρετισμός από την Κλειώ Χριστοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

20:30-21:30 Κίσσα γκρι, Drugitiz, Dason, Retro of Rebellion Connexion, Frank the Zapper

21:30-22:00 Κώστας Μαλιάτσης - Stand up comedy

22:00-00:00 Raibo, Ζωγράφος-Ghetto Rock, Mc Yinka, Το Σφάλμα full band

00:00-01:00 Ρεμπετωραίοι

Στον χώρο θα λειτουργούν εκθέσεις, στέκι κατά των ναρκωτικών, τουρνουά σκακιού και πινγκ-πονγκ, καθώς και άλλες πλούσιες δραστηριότητες.