Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Η κυβέρνηση να ακούσει την πλειοψηφία των φοιτητών και να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

Φεβ 1, 2024
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Μαθητές Φοιτητές

Για 4η βδομάδα δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και μαθητές διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία, πτυχία με αξία και όχι σε τιμοκατάλογο. Με το αγωνιστικό τους πείσμα, την αντοχή και τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα τους έχουν στριμώξει την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, αντί να στέλνει τους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ στους φοιτητές, όπως στο ΑΠΘ, να απειλεί με χαμένες εξεταστικές και κόψιμο της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και να συκοφαντεί την πλειοψηφία των φοιτητών, που με κάθε τρόπο εκφράζει την αντίθεσή της στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς, εδώ και τώρα να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και των μαθητών και να αποσύρει το αντιδραστικό της νομοσχέδιο, που κάνει την αδικία νόμο και διαλύει τα πτυχία, τη ζωή και το μέλλον της νέας γενιάς.

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα φιμώσει τους φοιτητές. Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα θα αποκρούσει κάθε σχέδιο συκοφάντησης και καταστολής του και η φωνή των φοιτητών θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά στις 8 Φεβρουαρίου στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.