Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Η κυβέρνηση να ακούσει τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και μαθητές και να αποσύρει εδώ και τώρα τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια!

Ιαν 18, 2024
Ανακοινώσεις Μαθητές Σπουδαστές επαγγελματικής εκπαίδευσης Φοιτητές

Οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, που βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε όλη τη χώρα, το συγκλονιστικό -σε όγκο και παλμό- συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, έκαναν σαφές το απολύτως αυτονόητο: Η νέα γενιά απορρίπτει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία για όλους.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, γι’ αυτό αξιοποιεί τη συκοφαντία, την καταστολή και τον αυταρχισμό. Αν πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους μαθητές και τους φοιτητές, είναι βαθιά γελασμένη. Σήμερα -γι’ άλλη μια φορά- πήρε μαζική, αποφασιστική απάντηση από τη μεγάλη πλειοψηφία.

Γιατί, μπορεί η κυβέρνηση να βρίσκει συμμάχους στα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, που έχουν υλοποιήσει ως κυβερνήσεις αυτή την επικίνδυνη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαλύει τη δημόσια παιδεία, η νέα γενιά όμως βρίσκει συμμάχους στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, ολόκληρο τον λαό!

Στο ψεύτικο δίλημμα της κυβέρνησης, των «παπαγάλων» της στα ΜΜΕ και της κυβερνητικής παράταξης στα Πανεπιστήμια, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, περί ανοιχτών ή κλειστών σχολών, οι φοιτητές απάντησαν δυνατά: Ανοιχτές είναι οι σχολές που είναι προσβάσιμες σε όλους, όχι ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το πορτοφόλι τους και κλειστές στα δίδακτρα, την υποβάθμιση και τη διάλυση των πτυχίων!

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και των μαθητών και να αποσύρει εδώ και τώρα τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδιά της, που κάνουν την αδικία νόμο.

Τώρα που η κυβέρνηση έχει πιεστεί, τώρα πρέπει ακόμα πιο μαζικά να ακουστεί η φωνή των μαθητών και των φοιτητών, να δυναμώσει ο αγώνας.