Η πρώτη σου χρονιά στο Πανεπιστήμιο να είναι μια χρονιά κερδισμένη!

Σεπ 21, 2021
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Φοιτητές

Τα κατάφερες, είσαι επιτέλους φοιτητής/φοιτήτρια! Ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου ξεκινά - καλή αρχή!

Φέτος συναντιόμαστε όλοι ξανά στις σχολές, στα αμφιθέατρα και τα εργαστήριά μας. Δεν ήταν δεδομένο, το κατακτήσαμε εμείς οι φοιτητές!

Την περασμένη χρονιά διεκδικήσαμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να γίνουμε #foitites_ksana. Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των σχολών οφείλουν να εξασφαλίσουν τους όρους για να μην κλείσουν πάλι τα Πανεπιστήμια!

Έχεις ξεπεράσει πολλά εμπόδια για να φτάσεις ως εδώ! Μην κάνεις βήμα πίσω από τα "θέλω" σου!

  • Θέλεις να μάθεις το αντικείμενό σου, να έρθεις σε επαφή με τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης. - Διεκδίκησε επαρκή κρατική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων για να σπουδάσεις ολοκληρωμένα!
  • Θέλεις να μπορείς να αφιερώσεις χρόνο στη σχολή, χωρίς να χρειαστεί να δουλέψεις ή να σε τρώει η αγωνία πώς θα βγει ο μήνας! - Δικαιούσαι δωμάτιο στην εστία, κάρτα σίτισης, δωρεάν συγγράμματα, αναλώσιμα και σημειώσεις.
  • Θέλεις να παρακολουθήσεις τα μαθήματά σου κανονικά, στη σχολή, μαζί με τους συμφοιτητές σου. Και όχι άλλη μία χρονιά στο άνοιξε-κλείσε, μπροστά στον υπολογιστή και τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης! - Απαίτησε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της σχολής σου, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους, μαζικό εμβολιασμό με επιστημονική ενημέρωση και παρακολούθηση, περισσότερους καθηγητές και αίθουσες, περισσότερα δρομολόγια των ΜΜΜ.

Για την κυβέρνηση η πανδημία ήταν ευκαιρία!

Το ξέρεις από πρώτο χέρι. Όσο εσύ χάζευες το webex αυτοί "μαγείρευαν" την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την Τράπεζα Θεμάτων, τις αλλαγές στο μηχανογραφικό...

Έτσι και στα Πανεπιστήμια οι σπουδές μας υποβαθμίζονται από όλες τις κυβερνήσεις! Στον ενάμιση χρόνο πανδημίας επέλεξαν να κρατήσουν τις σχολές κλειστές, να φέρουν καταστολή και διαγραφές, αντί για αίθουσες, καθηγητές, εξοπλισμό.

Οι φοιτητές, με τους αγώνες μας, έχουμε καταφέρει να φρενάρουμε τα σχέδιά τους! Όπως μπλοκάραμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έτσι να δυσκολέψουμε όλη την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που κάνουν την παιδεία εμπόρευμα και τη δουλειά με δικαιώματα "άπιαστο όνειρο"!

Μπες στον αγώνα! Μαζί μπορούμε να αποκτήσουμε το Πανεπιστήμιο που ονειρευόμαστε!

Γι' αυτό, πάρ' το πάνω σου!

Δράσε μαζί με τους συμφοιτητές σου, γνώρισε τον σύλλογό σου. Στον φοιτητικό σύλλογο ανήκουμε όλοι οι φοιτητές. Εκεί θα ενημερωθείς για ό,τι σε απασχολεί, θα συζητήσεις, θα αποφασίσεις, θα δράσεις. Στον σύλλογό σου θα βρεις τη δύναμη να αγωνιστείς για τα δικαιώματά σου!

"Η επιστήμη και η γνώση πάνε μπροστά μόνο αν αμφισβητούμε τους μεγάλους"... (Άλμπερτ Αϊνστάιν)

Σκέψου έξω από το "κουτί" του σάπιου συστήματος της αδικίας!

Δεν μας αξίζει το σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το σύστημα που τα κέρδη των λίγων καθορίζουν τις ζωές και τις "τύχες" των πολλών. Σήμερα υπάρχει η επιστήμη, η γνώση και ο πλούτος για να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Μπορεί να υπάρξει διαφορετικός τρόπος οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Έλα με την ΚΝΕ!

  • Για ένα Πανεπιστήμιο που θα μορφώνει ολόπλευρα και θα μας προετοιμάζει για το επάγγελμα.
  • Για να γίνει η επιστήμη και ο πλούτος παράγεται σήμερα κτήμα των πολλών κι όχι των λίγων!
  • Για να γίνει πράξη η αλληλεγγύη!
  • Για την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό!
  • Γιατί η ελευθερία βρίσκεται στην κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει και στην πάλη για την αλλαγή του!