Καλώς όρισες στη σχολή σου! Στις νέες προκλήσεις της ζωής με αλληλεγγύη και αγώνα βγαίνουμε νικητές!

Σεπ 14, 2023
Ανακοινώσεις Φοιτητές

Είσαι επιτέλους φοιτητής/φοιτήτρια! 

Χρειάστηκε να ξεπεράσεις πολλά εμπόδια από τον εξεταστικό μαραθώνιο, το άγχος μέχρι τις οικονομικές δυσκολίες που γεννά για τις οικογένειές μας αυτό το σύστημα.

Είτε πέρασες στη σχολή που ήθελες είτε όχι, έχεις καταφέρει κάτι σημαντικό! 

Τώρα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου! 

Η μόρφωση, η γνώση, η ίδια η ζωή, δε χαρίζεται, αλλά κατακτιέται! Η αγωνία για το τι θα συναντήσεις στη σχολή σου, αν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου για το μέλλον, να μετατραπεί σε δύναμη για να διεκδικήσεις το αυτονόητο: Σύγχρονους όρους μόρφωσης, εργασίας και ζωής!

Όταν η ατομική προσπάθεια συναντάει τη συλλογική δράση τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Στο σάπιο σύστημά τους, που ασφυκτιάς, σήκωσε ανάστημα, μάθε να τολμάς!

Στις φονικές πλημμύρες, στις πυρκαγιές που μαύρισαν τους πνεύμονες πρασίνου, στις σοκαριστικές εικόνες ενός νεκρού ανθρώπου στα απόνερα του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά και στην ανενόχλητη δολοφονική επιδρομή φασιστικών ομάδων από την Κροατία... αποκαλύπτεται ένα βαθιά εχθρικό κράτος! Πολύ ικανό να υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και γι’ αυτό ανίκανο και αδιάφορο να προστατέψει τη ζωή και τα δικαιώματα των πολλών!

Απέναντι σε ένα σύστημα που για το κέρδος δεν υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές σηκώνουμε ανάστημα! Το διαρκές έγκλημα απέναντι στη ζωή μας, δε θα σταματήσει, αν δεν το σταματήσουμε!

 

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου!

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές. Αυτό είναι σύγχρονο για τους φοιτητές!

Από την πρώτη κιόλας μέρα, μην κάνεις πίσω από τις ανάγκες σου! 

Να μάθεις ολοκληρωμένα το αντικείμενό σου, τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης! Να αποτελέσει το πτυχίο σου ένα ικανό εφόδιο, μοναδική προϋπόθεση για να βρεις δουλειά! Να αφιερώσεις χρόνο στις σπουδές σου χωρίς το άγχος αν θα βγει ο μήνας. Να ψυχαγωγηθείς, να αθληθείς χωρίς να βάζεις το χέρι στην τσέπη… 

Γι’ αυτό, διεκδίκησε:

…κρατική χρηματοδότηση για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών σου, με ασφαλείς, επαρκείς υποδομές, καθηγητές, δωρεάν συγγράμματα!

…πτυχία με πραγματική αξία!

…μέτρα οικονομικής στήριξης, με αύξηση του στεγαστικού επιδόματος, δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές, πρόσβαση σε πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές.

Δεν είσαι μόνος/ μόνη σου!

Γνώρισε τον Φοιτητικό Σύλλογο που ανήκεις! Εκεί θα ενημερωθείς, θα συζητήσεις, θα αποφασίσεις και θα δράσεις. Θα βρεις τη δύναμη να αγωνιστείς για τα δικαιώματά σου!

Οι φοιτητές με τους αγώνες μας καταφέραμε πολλά, όπως να ακυρώσουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία, να παραμείνουν δωρεάν τα συγγράμματα κ.ά. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας βρει ξανά απέναντί της στο νέο σχέδιο υποβάθμισης των σπουδών μας με την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων!

Έχεις μια ακόμα ευκαιρία!

Στις 8 Οκτώβρη, στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές σε όλη τη χώρα, στηρίζουμε την «Λαϊκή Συσπείρωση», την παράταξη του ΚΚΕ! Δυναμώνουμε τη φωνή των δικών μας αναγκών! Εκλέγουμε περισσότερους αγωνιστές και αγωνίστριες στις περιφέρειες και στους δήμους που θα εκφράζουν τις ανάγκες μας και δεν θα υπηρετούν την αντιλαϊκή κρατική πολιτική. Καταδικάζουμε τους φανερούς και κρυφούς υποστηριχτές της κυβέρνησης και των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.

Γνώρισε την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας!

Η ΚΝΕ πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, ενάντια στις σάπιες αξίες αυτού του συστήματος, ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό. 

Οι φοιτητές ανέδειξαν την «Πανσπουδαστική ΚΣ», το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η ΚΝΕ σε 1η δύναμη στις φοιτητικές εκλογές!

Η ΚΝΕ παλεύει για:

‣ το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας!

‣ σπουδές χωρίς εμπόδια και δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε!

‣ επιστήμη και έρευνα που θα υπηρετεί τους πολλούς και όχι τα κέρδη των λίγων!

‣ να δυναμώνει η σπίθα που θα κάνει «τα σκοτάδια λάμψη»! Για την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!