Για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών:Κόντρα στο ρεύμα, με το κεφάλι ψηλά! Σκέψου - Δράσε - Ζήσε χωρίς Ναρκωτικά!

Ιουν 24, 2022
Ανακοινώσεις Κατά των ναρκωτικών

Κάθε νέος και νέα, που σήμερα ασφυκτιά στα στενά πλαίσια ενός συστήματος που σαπίζει, που ψάχνει διέξοδο και λύση, έχει επιλογή: Τον αγώνα για την ανατροπή! ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ΝΑΙ στη ζωή!

Γιατί:

- Η ζωή με δικαιώματα, η ζωή που μας "γεμίζει", κατακτιέται με τη συλλογική προσπάθεια, τον οργανωμένο αγώνα, με εμάς πρωταγωνιστές, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας!

- Την ελευθερία την κατακτάμε! Όταν είμαστε κυρίαρχοι του εαυτού μας και όχι στο περιθώριο. Τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή, πολύτιμα για τους εκμεταλλευτές!

- Οι συναρπαστικές στιγμές, οι πραγματικές συγκινήσεις κρύβονται μέσα στην ίδια τη ζωή και τη συλλογική δράση και όχι στην "ψευδαίσθηση".

Στο σάπιο σύστημά τους, που ασφυκτιάς, σήκωσε ανάστημα, μάθε να νικάς!

Πόλεμος, ανεργία, ακρίβεια, πανδημία, φτώχεια, προσφυγιά… Η πραγματικότητα για έναν νέο άνθρωπο βρίσκεται πολύ μακριά από τα όνειρα και τις αναζητήσεις του.

Τα αδιέξοδα μοιάζουν ανυπέρβλητα και ωθούν πολλούς νέους στη χρήση ουσιών και στο περιθώριο ψάχνοντας εκεί τη διέξοδο με σημαντική έλλειψη οράματος, νοήματος και προοπτικής για τη ζωή τους.

Τα ...κατορθώματα ενός συστήματος που σαπίζει μιλάνε από μόνα τους:

- Η ενισχυμένη έκθεση ναρκωτικών ουσιών, με την αναγνώριση της ψυχαγωγικής χρήσης τους σε μια σειρά χώρες, όχι απλώς δεν μείωσε, αλλά αύξησε τα ποσοστά χρήσης, πολλαπλασίασε το φαινόμενο της πολυχρήσης...

- Έρευνες στους μαθητές δείχνουν ότι η δοκιμή ναρκωτικών ουσιών αυξάνεται ραγδαία στην εφηβική ηλικία, με την ηλικία πειραματισμού κάτω από τα 15 έτη.

- Η πρώτη ουσία, με την οποία έρχονται σε επαφή, είναι η "αθώα" κάνναβη που τόσο μελάνι και προπαγάνδα έχει χυθεί για την προβολή της, οδηγώντας χιλιάδες νέους σε προγράμματα απεξάρτησης και την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή αγορά κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα έως το 2025!

Κράτα τη ζωή στα χέρια σου - μην την παραδώσεις! ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!

Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που διαχρονικά έχουν προωθήσει βήμα-βήμα τις ευρωπαϊκές οδηγίες που οδηγούν στη διάλυση της πρόληψης και προχωρούν τη νομιμοποίηση της χρήσης, μιλάνε σήμερα για την ελευθερία και την "ακίνδυνη" χρήση ουσιών.

Την ίδια ώρα που...

...ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - ΜέΡΑ25 αλληλοσυγχαίρονται για τη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τη φαρμακευτική κάνναβη, πριν ένα χρόνο, με το βλέμμα στα τεράστια έσοδα...

...ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζουν τον Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης στο κέντρο της Αθήνας που κάνει επίσημα αποδεχτό τον "κοινωνικό θάνατο"...

...η απόφαση του Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νέους να "παλέψουν" για τη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης...

...εσύ πρέπει να προβληματιστείς!

Όλοι αυτοί που έχουν κάνει το σχολείο μια αρένα εξετάσεων, που "εξοντώνει" τους μαθητές, που θέλουν να φιμώσουν τη φωνή και τον αγώνα των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο για να μην "κουνιέται φύλλο" απέναντι στους νόμους της αγοράς που υποβαθμίζουν τα πτυχία, που θεωρούν κανονικότητα τον 21ο αιώνα να δουλεύει ένας νέος άνθρωπος ήλιο με ήλιο, με απλήρωτες υπερωρίες ή με ωράριο-λάστιχο, είναι αυτοί που μιλάνε για "πρόοδο" στην πολιτική για τα ναρκωτικά!

Μαρτυράνε τη διπλή στόχευση από την ανοχή, τη χρήση και την εξάρτηση: Από τη μία ως πηγή τεράστιων κερδών για τους μονοπωλιακούς ομίλους και από την άλλη ως τρόπο ενσωμάτωσης, ώστε να "θολώνουν" το μυαλό, να "νεκρώνουν" τα στοιχεία αυτά που κάνουν έναν άνθρωπο να σκεφτεί, να αμφισβητήσει, να αναζητήσει την αλήθεια, να δράσει...

Γι’ αυτό... Μην τους κάνεις τη χάρη!

Ψηλά το κεφάλι σαν άνθρωπος ζήσε... Σκιά της ζωής σου μη δεχτείς να είσαι!

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο προβάλλεται η θεωρία του "λειτουργικού χρήστη", μια βαθιά αντιδραστική άποψη που μαρτυρά τον σκοπό τους.

Θεωρείται "λειτουργικότητα" ότι ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί απλά να επιτελεί μια συγκεκριμένη εργασία στα όρια της κανονικότητας αυτού του συστήματος. Παθητικός, που απλά "δεν δημιουργεί πρόβλημα" στην "ομαλή λειτουργία" της σκληρής και άδικης καπιταλιστικής κοινωνίας, εγκλωβισμένος στα δεσμά των προβλημάτων του και στην ατομική του εσωστρέφεια. Τόσο αντιδραστικό που ακόμα και η ίδια του η υγεία να μετριέται στο αν απλά μπορεί να …πηγαίνει στη δουλειά του.

Σκέψου: Αντί να "φτιάχνεσαι", "χαλάς" και αντί να "ξεφύγεις" τελικά "εγκλωβίζεσαι" περισσότερο στην ίδια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που τελικά επανέρχεται "μια στο τόσο"!

Μας ενώνει κάτι πιο δυνατό από μια ουσία, ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία!

Η ΚΝΕ βρίσκεται σταθερά μπροστά στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις και πρωτοστατεί κόντρα στη συνολική καλλιέργεια ανοχής στη χρήση και του τρόπου ζωής που τη συνοδεύει!

Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες προβάλλουμε την ανάγκη για να δυναμώσει όλο το πλέγμα μέτρων πρόληψης, με ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων, η ουσιαστική πρόληψη που αφορά ένα πλέγμα μέτρων και την προβολή ενός άλλου τρόπου ζωής, κόντρα στη ναρκωκουλτούρα.

Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην πολιτική μείωσης της βλάβης, στην οποία εντάσσεται το άνοιγμα ΧΕΧ, τα υποκατάστατα, η χρήση ναλοξόνης στο σπίτι απλά για να μην πεθάνεις, η συνολική αποδοχή του προβλήματος ως μη πρόβλημα και οι κατευθύνσεις της ΕΕ που όλα τα κόμματα προωθούν.

Βρίσκουμε την πραγματική ουσία!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουμε μέτωπο με τα ναρκωτικά και ό,τι βάζει στο στόχαστρο τη συνείδηση των νέων, που τους θέλει χωρίς απαιτήσεις από τη ζωή!

Η στάση μας απέναντι στα ναρκωτικά είναι η στάση μας απέναντι στη ζωή και στο μέλλον. Πηγάζει από το πού τοποθετούμε τον άνθρωπο ως κοινωνικό ον.

Θέλουμε τον άνθρωπο πρωταγωνιστή της ζωής του, με ρόλο ενεργητικό, δραστήριο, με γνώση και κριτήριο να επιλέγει, να αποφασίζει, να δημιουργεί και να αναπτύσσει την προσωπικότητά του!

Δημιουργούμε ένα νεανικό ρεύμα αντίστασης απέναντι στα ναρκωτικά και σε αυτό που συμβολίζουν.

Η ελευθερία δεν βρίσκεται στην υποταγή, την παθητική στάση ζωής, στη μαστούρα που κρατά τον άνθρωπο αλυσοδεμένο. Η δύναμη, η "μαγκιά", η στάση κόντρα στο ρεύμα βρίσκεται στην αμφισβήτηση των ορίων του συστήματος, στη συλλογική - οργανωμένη πάλη, με το κεφάλι ψηλά, για όλα όσα έχουμε ονειρευτεί, για τα ιδανικά μας!».