Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου:Κράτος και κεφάλαιο χτυπάνε στο ψαχνό, στο στόχαστρο θα βάζουν για πάντα τον λαό!

Δεκ 5, 2023
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Μαθητές Φοιτητές

15 χρόνια συμπληρώνονται από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

15 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αμετάκλητα η δίκη, ενώ ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος σίγουρα μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, οπότε και έχει οριστεί νέα δικάσιμος στον Άρειο Πάγο. Την ίδια στιγμή η δικαιοσύνη είναι ταχύτατη όταν πρόκειται να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές απεργίες εργαζομένων, όταν πρόκειται να σύρει σε μαθητοδικεία και διαδηλωτοδικεία νέους ανθρώπους που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, όταν εγκρίνει συνταγματικά την πανεπιστημιακή αστυνομία, όταν νομιμοποιεί την αρπαγή των λαϊκών σπιτιών από τα κοράκια των funds και των servicers κ.λπ.

15 χρόνια μετά και η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νέας γενιάς συνεχίζεται ασταμάτητα, με το κράτος και τις κυβερνήσεις να επιστρατεύουν σταθερά την κρατική βία και καταστολή, την αστυνομική αυθαιρεσία. Είναι νωπό ακόμα το αίμα του 17χρονου Ρομ από τη Βοιωτία, που δολοφονήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις μέσα στον Νοέμβρη, του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, του 18χρονου στο Πέραμα κ.ά., δολοφονίες που επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι συστατικό στοιχείο ενός κράτους, εχθρικού για τον λαό και τη νεολαία, απολύτως ικανού για την υπεράσπιση των λίγων, ανίκανου για την υπεράσπιση και ασφάλεια της ζωής των πολλών.

 


Μέσα σ’ αυτά τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, η βία του κεφαλαίου και του κράτους του:

  • Έχει προκαλέσει αναρίθμητες «κοιλάδες των Τεμπών», γιατί βλέπει τις ζωές όλων των νέων ως κόστος.
  • Συμμετέχει σε πολεμικούς σχεδιασμούς που σπέρνουν τον θάνατο στη γειτονιά μας και προκλητικά προσπαθεί να νομιμοποιήσει τη θηριωδία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και της ελευθερίας του, του δικαιώματός του να έχει πατρίδα και να ορίσει την τύχη του.
  • Ρημάζει τον φυσικό πλούτο, για να ενισχύσει τους “πράσινους” επιχειρηματικούς ομίλους, αφήνοντας απροστάτευτο τον λαό και τους κόπους μιας ζωής στις πλημμύρες, τους σεισμούς και τις πυρκαγιές.
  • Θωρακίζει την πολιτική που ευθύνεται για την εκτίναξη της ακρίβειας και της φτώχειας, θεωρώντας τη ζωή κάθε νέου ανθρώπου «καύσιμη ύλη» για τα κέρδη των λίγων.
  • Έχει «εξελίξει» μεθόδους και μέσα μαζικής παρακολούθησης, καταγραφής και καταστολής, πατώντας πάνω στο αντιδραστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θωρακίζοντας τη δικτατορία του κεφαλαίου.
  • Επεμβαίνει «προληπτικά» για να καταστείλει τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση, την αμφισβήτηση στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης.
  • «Θάβει», συκοφαντεί, ποινικοποιεί κάθε λαϊκή αντίδραση, τον δίκαιο αγώνα των λαών.

 

15 χρόνια μετά επιβεβαιώνεται πως τείχος απέναντι στην κρατική βία υψώνει μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού και της νέας γενιάς για ζωή με δικαιώματα. Πλέον, με μεγαλύτερη πείρα και γνώση, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσει το εργατικό, το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, να συναντηθούν ακόμα περισσότεροι νέοι με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, να συμπορευτούν με την ΚΝΕ, για να ανοίξουμε νέες ρωγμές, στον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Στο σάπιο σύστημά τους καμιά υποταγή, για όσα μας ανήκουν στην πρώτη τη γραμμή!