Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια:Μαθητικός συναγερμός!

Δεκ 3, 2023
Ανακοινώσεις Μαθητές Φοιτητές

“Δωράκια” για το νέο έτος ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ στους μαθητές, με την υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιών κομμάτων:

  • Φέρνει Νομοσχέδιο για ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Όσοι λίγοι μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά θα αγοράζουν σπουδές, πτυχίο και μέλλον ...χωρίς κόπο, ενώ οι πολλοί θα συνεχίσουν να περνάνε τον ατελείωτο εξεταστικό μαραθώνιο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), της Τράπεζας Θεμάτων, των αλλαγών κάθε χρόνο στους συντελεστές βαρύτητας, μπας και πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, σπουδάσουν αυτό που επέλεξαν...    
  • Μιλά για “Πανελλαδικές εξετάσεις” σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, αφού ο βαθμός όλων των τάξεων θα μετρά στο Εθνικό Απολυτήριο (40% ο βαθμός της Α' και της Β' Λυκείου, 60% της Γ' Λυκείου). Κάνει, δηλαδή, ακόμα χειρότερο και πιο εξοντωτικό το σχολείο που αδειάζει τις τσέπες των λαϊκών οικογενειών, το σχολείο της παπαγαλίας μιας ατελείωτης ύλης χωρίς αρχή, μέση και τέλος που πνίγει τους μαθητές.
  • Δεν δίνει ούτε 1 ευρώ περισσότερο για τα σχολικά κτήρια που είναι παλιά και επικίνδυνα, για τα κενά των καθηγητών στον νέο κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία. Αφήνουν, δηλαδή, ξανά, τα σχολεία με τα ταβάνια που πέφτουν, με τις κρύες αίθουσες, τα προαύλια που πλημμυρίζουν.
    Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, για τις ανάγκες, τη μόρφωση και το μέλλον των μαθητών λένε πως «δεν υπάρχουν λεφτά», αλλά για τα επιχειρηματικά κέρδη βρέχει... χρήμα, επιδοτήσεις και νομοσχέδια που τους βολεύουν.
ksotika

Ευχαριστούμε, αλλά δε θα πάρουμε!

Αν θέλανε να έχουν όλοι δικαίωμα στην επιλογή, γιατί δεν καταργούν την ΕΒΕ; Γιατί υπάρχουν κενά καθηγητών; Γιατί δεν υπάρχει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία; Γιατί αφήνουν τα σχολεία μέσα στα προβλήματα;

Τελικά το μόνο που κάνουμε στην -υποτίθεται- Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία είναι να επιλέγουμε ανάμεσα σε ποιον από όλους (φροντιστηριάρχες, κολεγιάρχες,  «εμπόρους πτυχίων» ή στο ενοίκιο του φοιτητικού σπιτιού), θα δίνουμε τα περισσότερα...

 


Κάνουν την αδικία... νόμο!  

Δε θα περάσει!

Εμείς κάνουμε “νόμο” τον αγώνα!


 

Ακόμα μια φορά σε θέση μάχης!

Για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!

Σε θέση μάχης για να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να τους ζορίσουμε, όπως κάθε φορά που αναγκάστηκαν –κάτω από την πίεση των αγώνων– να αποσύρουν (π.χ. περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό) ή να καθυστερήσουν να εφαρμόσουν νόμους (π.χ. Τράπεζα Θεμάτων για 2 χρόνια).  

Για να επιβάλουμε με τους αγώνες μας την απόσυρση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, τους άδικους αυτούς κόφτες που έκαναν χειρότερο το σχολείο. Να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τα σχολεία για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.  

Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές, μαζί με όλο τον λαό, απέτρεψαν με τους αγώνες τους την απόπειρα ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων στο παρελθόν! 

Όσοι μας λένε πως «με τους αγώνες τίποτα δεν αλλάζει», φοβούνται τη δύναμη που έχουμε. Τίποτα δε γίνεται αν μένουμε θεατές, αν ελπίζουμε σε «σωτήρες» και δεν μπαίνουμε αποφασιστικά εμείς οι ίδιοι στον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον μας.

Εμείς επιλέγουμε τις ανάγκες και τα όνειρά μας!

Οι κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή της ΝΔ, τα κόμματα του συστήματος, κάνουν το μαύρο-άσπρο, μας παρουσιάζουν ως σύγχρονο και δίκαιο ό,τι πιο ξεπερασμένο και παλιό.

Όμως, τι είναι δίκαιο;

Η μόρφωση να είναι ευκαιρία για όσους και για όσο το σηκώνει η τσέπη τους ή να είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλους;

Τι είναι πραγματικά σύγχρονο;

Παιδεία που διαχωρίζει όλο και περισσότερο τους μαθητές ή που βοηθά τους μαθητές ανάλογα με τις ανάγκες τους να προοδεύουν όλοι;

Πολεμάμε την αδικία και ό,τι τη γεννά!

Το σημερινό σχολείο, η ζωή - αγώνας επιβίωσης, τα  προδιαγεγραμμένα εγκλήματα, όπως στα Τέμπη, οι φωτιές, οι πλημμύρες, οι πολεμικές συγκρούσεις, η προσφυγιά, η καταστροφή του περιβάλλοντος, ένας σάπιος βίαιος κόσμος με ρατσισμό, φασισμό δεν ήρθαν από τον ουρανό. 

Έχουν την ίδια αιτία: τον καπιταλισμό, το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που για τα κέρδη των λίγων τσακίζει τις ζωές των πολλών.

Πάμε κόντρα στα σχέδιά τους, κατακτάμε το μέλλον μας!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, σε μια κοινωνία, που ο άνθρωπος και οι ανάγκες του θα είναι στο επίκεντρό της. Σ’ αυτήν την κοινωνία κανένας δε θα περισσεύει... 

Γι’ αυτό και θα προσφέρει στους μαθητές ένα πραγματικά σύγχρονο σχολείο, με όλα τα απαραίτητα. 

Δεν θα τους διαχωρίζει ανάλογα με την τσέπη, αλλά θα τα δίνει όλα σε όλους. Δεν θα τους αντιμετωπίζει σαν “παπαγαλάκια” ή “ρομπότ”, αλλά θα δίνει στους μαθητές το απαραίτητο εφόδιο της ολόπλευρης μόρφωσης και ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν.

Για όλα αυτά παλεύει η ΚΝΕ μέσα σε κάθε σχολείο, με σχέδιο, οργάνωση, πείσμα και διάρκεια. 

Έλα μαζί μας!