31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ:Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η ιστορία!

Ιουν 9, 2022
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε.

Αυτό το σύνθημα θα ακουστεί δυνατά σε όλη τη Θεσσαλία, από νέους από όλη την Ελλάδα, στη φετινή 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας, 7-10 Ιουλίου. Σε μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των σχεδίων εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές αναμετρήσεις που διεξάγονται και προετοιμάζονται στη γειτονιά μας. Με βάσεις για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σε Λάρισα, Βόλο, Στεφανοβίκειο, που αξιοποιούνται τόσο για στρατοπέδευση όσο και για την αναχώρηση των δολοφονικών τους ελικοπτέρων και αεροπλάνων. Σε μια περιοχή στην οποία πολλοί από όσους κατοικούν, 100 χρόνια μετά το 1922 και την Μικρασιατική Καταστροφή, ξέρουν καλά τι θα πει προσφυγιά, «ασφάλεια» που προσφέρουν οι σύμμαχοι. Ξέρουν ποιος την πληρώνει όταν υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών και πολεμικά σχέδια.

Η νεολαία έχει διαλέξει τη σωστή πλευρά της ιστορίας!

30 χρόνια, οι Αντιιμπεριαλιστικές Κατασκηνώσεις και τα διήμερα της ΚΝΕ έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον αγώνα του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Έχουν βροντοφωνάξει «Έξω το ΝΑΤΟ - Να φύγουν οι βάσεις», έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη, την κοινή πάλη των λαών. Από τις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και από τη διαδήλωση έξω από τη βάση της Σούδας το 2013, στη φετινή κατασκήνωση, το ίδιο ετήσιο νεολαιίστικο ραντεβού.

Ειδικά τη φετινή χρονιά θα ενώσει όλους αυτούς που:

  • Οργίζονται με την καπιταλιστική κοινωνία που παράγει διαρκώς νέους πολέμους και αντιπαραθέσεις, νέες συμφορές και κινδύνους για τους λαούς, νέα προσφυγικά κύματα δυστυχισμένων, νέες οικονομικές κρίσεις. 
  • Προβληματίζονται για την επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία, για την εξέλιξη της αντιπαράθεσης των αστικών τάξεων Ελλάδας - Τουρκίας, για την εμπλοκή της χώρας μας μέσα από την πολιτική των κυβερνήσεων, την υπογραφή νέων συμφωνιών, όπως της πρόσφατης ελληνοαμερικανικής συμφωνίας.
  • Ένιωσαν περήφανοι με το πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη, που έστειλε μήνυμα ελπίδας, με τη στάση του ΚΚΕ στη Βουλή απέναντι στους νεοναζί του τάγματος Αζοφ, με την παλικαρίσια στάση των διαδηλωτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!
  • Ψάχνουν διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που δεν εμπιστεύονται τα σχέδια των ελληνικών κυβερνήσεων ούτε τη δήθεν ασφάλεια που μας προσφέρουν οι «σύμμαχοι» και η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι πάντα αυτή της πάλης των λαών! Δεν επιλέγουμε στρατόπεδο ληστών!

Στη σωστή πλευρά είναι όσοι παλεύουν για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις αιτίες που οδηγούν σε πολέμους και προσφυγικά κύματα, φτώχεια και εκμετάλλευση. Είναι η πλευρά των λαών που παλεύουν απέναντι σε όσους θέλουν να εκμεταλλεύονται τον πλούτο που παράγουν, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας τους, σε όποιο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο κι αν ανήκουν. Η πιο γνήσια διεθνιστική και ουσιαστική αλληλεγγύη και στον ουκρανικό και στον ρωσικό λαό, στους λαούς της περιοχής μας είναι η κοινή ενίσχυση της πάλης σε όλες τις χώρες απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, απέναντι στις αστικές τάξεις των χωρών τους.

Γι’ αυτό και στη φετινή κατασκήνωση θα φιλοξενηθούν οι Γενικοί Γραμματείς 3 Κομμουνιστικών Κομμάτων, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας, καθώς και αντιπροσωπείες 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών από χώρες της Ευρώπης. Όλοι μαζί θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα σε όλο τον κόσμο!

Η νεολαία και ο λαός μας δεν ανεχόμαστε την πολεμική εμπλοκή της χώρας μας!

Δε δεχόμαστε να γίνεται η πατρίδα μας ορμητήριο πολέμου για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία. 

Καταδικάζουμε όλα τα κόμματα που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανο- ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική βάση, με πρώτους τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Απορρίπτουμε τις νέες πολεμικές συμφωνίες και την προετοιμασία μεγαλύτερης συμμετοχής στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο.

Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλιαστικό πόλεμο που είναι άδικος και από τις δύο πλευρές!

Δεν τρώμε το παραμύθι ότι η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών προσφέρει ασφάλεια και ανάπτυξη

Γιατί ο λαός μας βιώνει από πρώτο χέρι τους κινδύνους που δημιουργούνται, όταν βλέπει ασκήσεις εικονικού βομβαρδισμού της Αλεξανδρούπολης από τη Ρωσία, ασκήσεις «απόβασης σε νησί» που διοργανώνει η ΝΑΤΟϊκή Τουρκία με τη συμμετοχή των «σύμμαχων» ΗΠΑ. 

Γιατί ξέρει ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δίνουν αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας.

Γιατί η «ανάπτυξη» που διαφημίζουν ότι θα φέρει η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου με το ρυπογόνο και πανάκριβο αμερικανικό LNG, μεταφράζεται σε πανάκριβες τιμές στην ενέργεια, σε μαζική ενεργειακή φτώχεια του λαού μας.

Οι λαοί μπορούν να νικήσουν! Υπάρχει διέξοδος από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ο Σοσιαλισμός!

Ο καπιταλισμός μετατρέπει τις σημερινές πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες, των χωρών σε αιτία δυστυχίας, πολέμου, ξεριζωμού. Ο σοσιαλισμός μπορεί να τις αξιοποιήσει για την ευημερία των λαών, για άνοδο του βιοτικού επιπέδου, για να ζει και να εργάζεται η νεολαία όπως της αξίζει στον 21ο αιώνα.

Οι δικές τους αντιθέσεις μετατρέπονται στον δικό μας φόβο όσο μένουμε θεατές των εξελίξεων.

Ο δικός μας αγώνας, η κοινή πάλη με άλλους λαούς και νεολαίες μπορεί να μετατρέψει τις αντιθέσεις τους σε ρήγματα ελπίδας, προοπτικής, που θα γκρεμίσουν τα σχέδιά τους! 

Στην Ελλάδα υπάρχει ΚΚΕ και ΚΝΕ, εργατικό-λαϊκό κίνημα, που δε θα επιτρέψει σιγή νεκροταφείου, στο έγκλημα που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας!

Οι λαοί Θα νικήσουν! Ραντεβού στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ!

  • Στέλνουμε μαζικό, αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής πάλης των λαών.
  • Εμπνεόμαστε-διδασκόμαστε από τις λαμπρές σελίδες της ηρωικής ιστορίας της ταξικής πάλης που γράφτηκαν στο Τρίκερι.
  • Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές που ανέδειξαν την Πανσπουδαστική 1η δύναμη και έδωσαν μήνυμα ελπίδας και δύναμης για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.