Δελτίο τύπου της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ:Μέρα δράσης για νέους και νέες που εργάζονται σε εμπορικά καταστήματα το Σάββατο 27 Ιουνίου

Ιουν 25, 2020
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέοι εργαζόμενοι

Μέρα δράσης για τους νέους και τις νέες που εργάζονται στα εμπορικά καταστήματα θα πραγματοποιηθεί από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, το Σάββατο 27 Ιούνη, σε Αθήνα και Πειραιά, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ για νέους εργαζομένους και ανέργους.

Στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, σε Καλλιθέα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Μπραχάμι, Ζωγράφου, Μαρούσι και σε πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας θα φτάσει το κάλεσμα της ΚΝΕ, με σύνθημα: «Οι “αφανείς ήρωες” να γίνουν πρωταγωνιστές! Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!».

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε κάθε νέο και νέα, που δουλεύει με μισθούς-χαρτζιλίκι, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με σπαστά ωράρια, Κυριακές, όπως και όποτε θέλουν οι εργοδότες και πάντα υπό την απειλή της ανεργίας, σε όλους όσοι επέστρεψαν στη δουλειά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων με χειρότερους όρους, σε όσους είναι εγκλωβισμένοι στην ανεργία.

Οι εργαζόμενοι που κατά τη διάρκεια της πανδημίας αξιοποιήθηκαν από τη μεγάλη εργοδοσία και την κυβέρνηση για να λανσαριστεί το δήθεν “κοινωνικό” τους προφίλ, αφού έβγαλαν τη “λάντζα” και μάλιστα συχνά με κίνδυνο για την υγεία τους,  έγιναν ξαφνικά “ξένο σώμα” για τις επιχειρήσεις με απολύσεις και μη ανανεώσεις συμβάσεων.

Η ΚΝΕ καλεί τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου να υψώσουν το ανάστημά τους, να οργανωθούν στα σωματεία και τους συλλόγους εμποροϋπαλλήλων, να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, επίδομα και μέτρα προστασίας για όλους τους ανέργους.

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά! Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία!