Εκδήλωση στη Νέα Ιωνία:Ο παλαιστινιακός λαός αξίζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη κάθε ανθρώπου που απεχθάνεται το άδικο!

ekdilosh-palestine-nea-ionia
Οκτ 21, 2024

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ με τίτλο «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! - Όχι στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ!», μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΠ της Ν.Ιωνίας ξεχώρισε η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών, ενώ μετά την αναλυτική εισήγηση ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Στην ομιλία του ο Θοδωρής Κωτσαντής αξιοποιώντας και ένα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό έδειξε πως πρόκειται για ένα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, τη σφαγή ενός ολόκληρου λαού, του παλαιστινιακού, από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, μια σφαγή που διαρκεί 75 χρόνια και έχει οδηγήσει σε πάνω από 100.000 Παλαιστίνιους νεκρούς, ενώ μέσα από παραδείγματα ανέδειξε τη σημασία που έχει να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, αλλά και στον ισραηλινό λαό που μετατρέπεται από το κράτος του σε θύτη και θύμα, να απαντηθεί ο καταιγισμός προπαγάνδας και fake news, να δοθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά η μάχη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό ώστε χιλιάδες νέοι και νέες να σταθούν μαχητικά, αταλάντευτα με την “σωστή πλευρά της ιστορίας”, με την Παλαιστίνη ως την Λευτεριά.

«Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης επειδή μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μια σύγχρονη γενοκτονία» σημείωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως «είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας που αφορά άμεσα και τις δικές μας ζωές αφού υπάρχει ο κίνδυνος γενίκευσης της σύγκρουσης με την εμπλοκή κι άλλων περιφερειακών ή μεγάλων δυνάμεων» όπως οι ΗΠΑ - Βρετανία και Ιράν-Λίβανος-Συρία, θέμα με αλυσιδωτές συνέπειες όπως πχ την αύξηση των κατατρεγμένων που εγκλωβίζονται στη χώρα μας.

Αναλυτικά παρουσίασε τους βασικούς ιστορικούς σταθμούς του παλαιστινιακού και τόνισε πως το συμπέρασμα είναι πως «το πρόβλημα είναι η κατοχή της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ που διαρκεί 75 χρόνια, επομένως όσο αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων, με δολοφονίες αμάχων, με απαρτχάιντ, με βασανισμούς, με φυλακίσεις, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με εποικισμούς τόσο οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες. Γι’ αυτό όσοι πραγματικά θέλουν την ειρήνη, για να μην την πληρώνουν τελικά οι λαοί της περιοχής, ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, θα πρέπει να παλέψουν για να υπάρξει ένα πραγματικά ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Αυτή είναι η μόνη λύση για να μην την πληρώνουν οι λαοί και να σκοτώνονται άδικα άμαχοι».

Αναφέρθηκε ακόμη στη θέση που έσπευσαν να πάρουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα, στο πλευρό του κράτους δολοφόνου, αλλά και στον αντίποδα τους τη στάση των λαών σε όλο τον κόσμο και του ελληνικού λαού στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Απέναντι στους Παλαιστίνιους βρίσκεται ένα υπερσύγχρονος στρατός, με εξελιγμένα όπλα και τεχνολογίες, με δυνατούς συμμάχους, που τους εξοπλίζουν και τους στηρίζουν. Κι όμως, όλα αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με το σθένος, με την καρδιά, με την αφοβία ενός ολόκληρου λαού που τους κοιτάει στα μάτια, που αρνείται να παραδοθεί, που παρά τις θυσίες και τον φόρο αίματος συνεχίζει να παλεύει πολλές φορές με πενιχρά έως ανύπαρκτα μέσα, με σφεντόνες και πέτρες, ακόμα και με γυμνά χέρια απέναντι στους κατακτητές. Κι όμως αυτός ο λαός είναι ακόμα εδώ, παλεύει για τη γη του και το μέλλον του. Παλεύει να υπάρχει και αύριο για να έχει ακόμη μια μέρα να πολεμήσει. Αυτή είναι η δύναμη του αποφασισμένου λαού και δεν συγκρίνεται με καμία πολεμική μηχανή στον κόσμο. Αυτός ο λαός αξίζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη κάθε ανθρώπου που απεχθάνεται το άδικο…»