ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-2022:Οργάνωση του αγώνα σε κάθε σχολείο! Για να κερδίσουμε το παρόν και το μέλλον μας, τη μόρφωση και τη ζωή μας!

Σεπ 10, 2021
Ανακοινώσεις Μαθητές

«Θέλω μια σχολική χρονιά χωρίς άλλη ανασφάλεια»
«Θέλω ένα σχολείο που δε θα με αγχώνει με ατελείωτες εξετάσεις με το καλημέρα»
«Θέλω να έχω δικαίωμα να συνεχίζω να μορφώνομαι, να σπουδάσω»
«Θέλω να μάθω ολοκληρωμένα για το εμβόλιο γιατί με νοιάζει η υγεία η δική μου και της οικογένειάς μου»
«Θέλω ξανά βόλτες και σχολικές εκδρομές»
«Θέλω να αθλούμαι, να ψυχαγωγούμαι, να περνώ χρόνο με τους φίλους μου»

----------------------------------------------------------------------------------

Καλά κάνεις και τα θες όλα αυτά! Δεν έχεις παράλογες απαιτήσεις. Έχεις απόλυτο δίκιο!

Τα σχολεία είναι ανάγκη να είναι ανοιχτά και ασφαλή για όλους και όλες.  Το ίδιο και όλες οι μαθητικές δραστηριότητες.

Τα σχολεία θα έπρεπε να μορφώνουν ισότιμα και ολόπλευρα όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μετά από δύο σχολικές χρονιές με ατελείωτο webex και συσσώρευση τεράστιων μορφωτικών κενών, η ανάγκη αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Όμως, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν πάρει -για ακόμα μια φορά- μέτρα για τις ουσιαστικές ανάγκες σου. 

Δεν θα τους περάσει!

Μετά από τόσο καιρό όλοι ξέρουν πως το να τηρούνται αποστάσεις στις τάξεις, να υπάρχει απολύμανση και καθαριότητα και να γίνονται συχνά και μαζικά διαγνωστικά τεστ είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει με ασφάλεια ένα σχολείο και να μην ανοιγοκλείνει.

Όμως, η κυβέρνηση εγγυάται με μαθηματική ακρίβεια πως και η φετινή χρονιά είναι στον αέρα. Δεν έχει πάρει ούτε μισό μέτρο προστασίας. Τα πρωτόκολλα λειτουργίας που προτείνει είναι γελοία και επικίνδυνα μαζί.

Η απλή λογική λέει πως εφόσον η ανθρωπότητα έχει στα χέρια της ένα τόσο σημαντικό όπλο της επιστήμης, όπως αυτό του εμβολίου, θα έπρεπε το κράτος και το υπουργείο Παιδείας να έπαιρναν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενημερωθούν επίσημα και ολόπλευρα οι μαθητές και οι οικογένειές τους για την αναγκαιότητα και την ασφαλή χρήση του. Για να προχωρήσει ομαλά και γρήγορα ο εμβολιασμός πρέπει να μπορούν όλοι να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, να παρακολουθείται η πορεία τους μετά.

Όμως, η κυβέρνηση έχει κάνει “μότο” της την ατομική ευθύνη και το “βρες την άκρη μόνος σου” χρησιμοποιώντας το εμβόλιο ως μέσο διχασμού της κοινωνίας, ως μέσο επίθεσης στα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού. Θέλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για να την βγάζουν λάδι αυτοί!

Σκέψου και αυτό!

Όταν ένας άνθρωπος αρρωστήσει παίρνει θεραπεία από το internet ή πάει στο γιατρό; Γιατί για το εμβόλιο η απάντηση της κυβέρνησης είναι “Googlaρε το!”;

 

Πανδημία …αντιεκπαιδευτικών νόμων!

Όσο ήσουν σπίτι, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έκαναν συγκεκριμένες επιλογές: Πέρασαν 4 (!!!) νόμους που κάνουν χειρότερο το εκπαιδευτικό σύστημα. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων, οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό, η αναζήτηση χορηγών από τα σχολεία για τις ανάγκες τους, λόγω της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, το «πολλαπλό βιβλίο» είναι μερικές από τις αλλαγές.

Κάποιες αλλαγές μπήκαν ήδη σε εφαρμογή με γνωστά αποτελέσματα: 40.000  υποψήφιοι εκτός ΑΕΙ, 17.000 κενές θέσεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Κάποιες άλλες τις μπλόκαραν οι μαθητές με τους αγώνες τους, όπως την Τράπεζα Θεμάτων και τους περιορισμούς στο μηχανογραφικό, αλλά τώρα προσπαθούν να τα ξαναεφαρμόσουν. 

Κάποιες άλλες, όπως το να διαχωρίζονται οι μαθητές και τα σχολεία ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα (ακόμα και άλλα βιβλία επιδιώκουν να έχουν οι μαθητές) κάνουν ξεκάθαρο πως:

Θα γυρίσεις σε ένα αγνώριστο σχολείο! Σε ένα σχολείο με περισσότερες εξετάσεις και λιγότερη μόρφωση, σε ένα άδικο σχολείο για όποιον αντέξει!

 

Η ΚΝΕ στο λέει καθαρά!

Mε αυτούς και όλους τους άλλους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων το σχολείο μόνο χειρότερο γίνεται. Και αυτό γιατί είναι το σχολείο ενός σάπιου και άδικου συστήματος.

  • Του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
  • Του συστήματος που τα κέρδη των λίγων καθορίζουν τις ζωές και τις «τύχες» των πολλών.
  • Του συστήματος που τα κράτη, οι κυβερνήσεις και οι ενώσεις του αφήνουν τους λαούς να πνίγονται το χειμώνα και να καίγονται το καλοκαίρι, γιατί λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές λες και κάνουν οικονομικό προϋπολογισμό επιχείρησης.
  • Του συστήματος που μαυρίζει τις καρδιές μας με εικόνες απόλυτης δυστυχίας από όλο τον κόσμο, πολέμων, καταστροφών, ξεριζωμένων ανθρώπων.

Αυτό το σύστημα δεν διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται!

...“Χτίζουμε”  το δικό μας “τείχος ανοσίας”!

Δεν αρκεί να λες «δεν μου αρέσει αυτό που ζω». Πολλοί το λένε! Πολλοί αναγνωρίζουν πως ό,τι ζούμε δεν είναι φυσιολογικό για την ανθρώπινη κοινωνία του 21ου αιώνα.

Ξέρεις, όμως, τι είναι το κρίσιμο; Οι πολλοί να οργανωθούν, να παλέψουν ενάντια στην πηγή του προβλήματος.

Πολλοί να μάθουν πως σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Πως μπορεί να υπάρξει διαφορετικός τρόπος οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Πολλοί να τολμήσουν! Να πάρουν τη μόρφωση και τη ζωή τους στα χέρια τους! Να μην έχουν προσμονή και εμπιστοσύνη σε κανέναν δήθεν “σωτήρα”.

 

Κάνε το βήμα!

Εμπιστέψου τη δύναμή σου, τη δύναμη των πολλών και αποφασισμένων για έναν κοινό σκοπό.

Εμπιστέψου την πείρα που απέκτησες στους περσινούς μεγάλους μαθητικούς αγώνες. 

Για να είναι τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Για να μορφώνουν και να μην εξοντώνουν. Για να έχει ζωή το σχολείο με δραστηριότητες γεμάτες με ό,τι σου έχει λείψει και στο στερούν.

Για να γίνει πράξη η αλληλεγγύη.  Κάνεις μόνος, καμία μόνη.

Έλα μαζί μας στον αγώνα για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας.

Περνά και από το χέρι σου.