Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Όχι στην αύξηση της θητείας - Τώρα μέτρα στήριξης των στρατιωτών

Μαρ 7, 2021
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Νέοι στρατευμένοι

Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς δικαιολογημένα δημιουργεί αγανάκτηση σε μεγάλη μερίδα των νέων στρατευμένων.

Την ίδια στιγμή που οι στρατευμένοι και οι οικογένειές τους ακούνε για την αύξηση της θητείας, με το επιχείρημα της κυβέρνησης, για την ανάγκη στελέχωσης της παραμεθορίου, βλέπουν δεκάδες αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να βρίσκονται εκτός συνόρων, χώνοντας με τα μπούνια τον λαό στους ανταγωνισμούς μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων για τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας, των θαλάσσιων δρόμων μεταφοράς και το κυνήγι της πρωτοκαθεδρίας ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ με Κίνα και Ρωσία.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τις ασκήσεις-πρόβες πολέμου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εκτός συνόρων, για τις οποίες η κυβέρνηση διαθέτει προσωπικό, εγκαταστάσεις και μέσα για την υλοποίηση τους. Τέτοια είναι η άσκηση “Europe Defender 2021”, που ξεκινά αυτή την περίοδο από την Αλεξανδρούπολη, η άσκηση του ΝΑΤΟ «POSEIDON 21» στην οποία συμμετείχε και το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας στη Μαύρη Θάλασσα και η Γαλλική «CLEMENCEAU 21»με συμμετοχή ελληνικής Φρεγάτας με δύο υπερπόντιες και πολύμηνες ναυτικές αποστολές καλύπτοντας την Μεσόγειο, τον Περσικό Κόλπο και Ινδικό ωκεανό και δεκάδες άλλες αποστολές και ασκήσεις.

Τις επιθετικές ενέργειες στις οποίες συμμετέχουν ενεργά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ως τμήμα της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, εξυπηρετούν και τα δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανά η ελληνική κυβέρνηση για εξοπλιστικά προγράμματα μπλέκοντας όλο και πιο βαθιά το λαό της χώρας μας στον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής, ενώ την μεγαλύτερη πρόσδεση στις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή εξυπηρετεί και η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση, αντί να εφαρμόσει την αύξηση της θητείας στους νέους στρατευμένους, να εξασφαλίσει μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία, ώστε να πάψουν οι μονάδες να μετατρέπονται σε χώρους διασποράς του κορονοϊού και να ενημερώσει υπεύθυνα από υγειονομικούς φορείς τους στρατιώτες για τον εμβολιασμό τους. Να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξή τους ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να σταματήσουν να επιβαρύνουν τις οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.