Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ 2024:Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο! Με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα!

Μαρ 27, 2024
Ανακοινώσεις Μαθητές

Πάρε μέρος κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Σε περιμένουμε σε κάθε γωνιά της χώρας να φτιάξουμε μαζί τα δικά μας Φεστιβάλ!

  • Να δημιουργήσουμε και να εκφράσουμε τα όνειρά μας! Με τη μουσική, τους στίχους, τον χορό, τα σκίτσα και τα graffiti μας. 
  • Να συζητήσουμε για όσα σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, για όσα μας προβληματίζουν και μας γεμίζουν θυμό. 
  • Να πάρουμε δύναμη και αισιοδοξία όλοι εμείς που μπορεί να είμαστε από διαφορετικά σχολεία και τάξεις, μικρότεροι ή μεγαλύτεροι, όμως, μας καίει κάτι κοινό: θέλουμε να πολεμήσουμε το άδικο που είναι παντού γύρω μας. 
  • Να γίνουμε περισσότεροι όσοι θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, όσοι θέλουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο!

Tα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, είναι το ραντεβού όσων θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος θέλουν να θεωρούμε δεδομένα: 

  • Την αδικία, τη βία και τη σαπίλα σε κάθε πλευρά της ζωής, τον ρατσισμό και τον φασισμό, την καταστολή.
  • Την ακρίβεια, τη φτώχεια, το να θεωρείται πολυτέλεια η πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
  • Τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, όπως στα Τέμπη.  
  • Τους πολέμους για τα κέρδη των λίγων, τη σφαγή στη Γάζα και στην Ουκρανία, τους χιλιάδες πνιγμένους και ξεριζωμένους πρόσφυγες, τη χώρα μας να εμπλέκεται όλο και περισσότερο στα πολεμικά σχέδια των ΝΑΤΟ-ΕΕ. 
  • Το σχολείο-εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας, την ίδρυση των Ιδιωτικών ΑΕΙ που θα αγοράζουν πτυχίο όσοι –λίγοι– έχουν χρήματα, ενώ για τους πολλούς σχεδιάζουν τριπλές πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του “Εθνικού Απολυτηρίου”.

Δεδομένα για εμάς είναι μόνο τα όνειρά μας…

Γιατί εμείς θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. 

Εμείς θέλουμε να έχουμε ελεύθερο χρόνο και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. 

Να πηγαίνουμε σε ένα σχολείο με όλα τα απαραίτητα, που θα είναι ασφαλές, σύγχρονο, δημιουργικό και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές ανάλογα με την τσέπη, αλλά θα τα δίνει όλα σε όλους. Δε θα μας αντιμετωπίζει σαν “παπαγαλάκια” ή “ρομπότ”, αλλά ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Εμείς θέλουμε να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη: κράτος, υπουργοί, κυβερνήσεις, εταιρεία. Να μην υπάρξουν «νέα Τέμπη»! Γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για τις ζωές μας, τη μόρφωση και το μέλλον μας!

Με τον αγώνα μας μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας για να ζήσουμε καλύτερα. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο είναι το σημερινό άδικο σύστημα με τις ενώσεις του, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με τις κυβερνήσεις και τους νόμους του, που για τα κέρδη των λίγων καθορίζουν τις ζωές των πολλών.

Ο θυμός και τα αδιέξοδα που νιώθουμε μπορούν να γίνουν δύναμη αγώνα και ανατροπής! Να δυναμώσουμε τη μαζική και συλλογική διεκδίκηση, όπως κάναμε για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενάντια στη σφαγή στην Παλαιστίνη.

 Οι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου έχουμε ακόμα μια ευκαιρία! Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε ΚΚΕ. Για να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης, αγώνα και ελπίδας, καταδίκης της ΕΕ των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Δεν απέχουμε, δίνοντας το δικαίωμα να μιλάνε στο όνομα των μαθητών όσοι μας κλέβουν τη ζωή!

kinitopoiisi_athina-02

ΚΚΕ, η δύναμή σου, ο φόβος τους

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, την αμφισβήτηση, τη σύγκρουση!

Δε δεχόμαστε αμάσητο ό,τι μας σερβίρεται, πάμε κόντρα σε όλους εκείνους που θέλουν τη σκέψη μας κλεισμένη σε «κουτί» και σε ό,τι μας παρουσιάζεται ως δεδομένο και ακλόνητο. 

Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους αγώνες όλων αυτών των χρόνων που μας δίνουν μαθήματα ζωής, που μας δείχνουν τον δρόμο...

Αποδεικνύουν πως κάθε μέρα αυτό που «ταράζει τα νερά» είναι να οργανωθούμε, να παλέψουμε, μαζί με την ΚΝΕ, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Έτσι αλλάζουν τα δεδομένα, έτσι αλλάζουμε κι εμείς οι ίδιοι, αποκτούμε γνώσεις, πείρα, δύναμη, αντοχή και τόλμη!

Αλλάζουν τα δεδομένα, γιατί στριμώχνονται οι κυβερνήσεις, οι ενώσεις και οι πολιτικές τους γιατί εκεί που δεν το περιμένουν, βρίσκουν απέναντί τους αγωνιστικό τείχος και έτσι έχουμε κατακτήσεις και μικρές ή μεγαλύτερες νίκες!

Έτσι τελικά μπορεί να αλλάξει και ο ίδιος ο κόσμος!

Ραντεβού στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ