Σπουδαστή, σπουδάστρια στα Δημόσια ΙΕΚ, καλή αρχή στη νέα σελίδα της ζωής σου...

Οκτ 14, 2022
Ανακοινώσεις Νέοι εργαζόμενοι Σπουδαστές επαγγελματικής εκπαίδευσης

Σίγουρα έχεις πολλά ερωτήματα για το τι θα συναντήσεις στο Δ.ΙΕΚ, για το αν θα μάθεις την ειδικότητα που επέλεξες ολοκληρωμένα, αν θα σου δώσει διέξοδο στη ζωή.
Με το κεφάλι ψηλά, σε καλούμε μαζί να αγωνιστούμε στην σχολή, στην πρακτική μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!

Θέλεις να μάθεις την ειδικότητα που διάλεξες όσο πιο ολοκληρωμένα και αναβαθμισμένα γίνεται, να δουλέψεις με την ολοκλήρωση των σπουδών σου;

Διεκδίκησε:

  • Σύγχρονα βιβλία με ενιαίο και αναβαθμισμένο περιεχόμενο ανά ειδικότητα. 
  • Σύγχρονα εργαστήρια με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στον 21ο αιώνα.
  • Δωρεάν αναλώσιμα και σύγχρονες υποδομές, σίτιση και στέγαση.
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
  • Να αναβαθμιστεί ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η πρακτική άσκηση και η μαθητεία. Να βοηθάει πραγματικά να μάθει κανείς αυτό που επέλεξε και να συνδέεται με την επαγγελματική προοπτική, με ευθύνη και ουσιαστική εποπτεία από τα αρμόδια υπουργεία. Με μηνιαίο μισθό στο 100% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Το πτυχίο σου να συνδέεται ουσιαστικά με την εργασιακή προοπτική, να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος, χωρίς πιστοποιήσεις.

Όλα αυτά τα δικαιούσαι γιατί πληρώνουν οι οικογένειές μας ατελείωτους φόρους, την ίδια στιγμή που οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, επιχειρηματικοί κολοσσοί επιδοτούνται, απαλλάσσονται από μία σειρά φόρους κ.λπ. Δεν κάνουμε υπομονή, όπως μας λένε η κυβέρνηση, η ΕΕ, τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος. Οι λίγοι, οι καπιταλιστές, κερδίζουν, «βρέξει - χιονίσει». Στην κρίση, στην πανδηµία, στον πόλεµο, στην ακρίβεια.

Visual_DIEK_2022

Μαζί θα το παλέψουμε!

Οι Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα σπουδαστών που υπάρχουν σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα είναι το στήριγμά μας! Eκεί μπορείς να ενημερωθείς, να συζητήσεις και να δράσεις συλλογικά, να αποφασίσεις και να αγωνιστείς για τα δικαιώματά σου! 
Δυναμώνοντας τους Συλλόγους μας, συμμετέχοντας χιλιάδες σπουδαστές σε αυτούς καταφέραμε να κατακτήσουμε δικαιώματά μας όπως την αμοιβή της πρακτικής άσκησης.Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τα σωματεία που στηρίζουν τις διεκδικήσεις μας για σύγχρονους όρους σπουδών και δουλειάς.

Γράφουμε το δικό μας, αγωνιστικό σενάριο, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ!

Σήμερα, στον 21ο αιώνα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να σπουδάσουμε όπως μας αξίζει, για να ζήσουμε καλύτερα! 
Γνώρισε την Κομμουνιστική Νεολαίας Ελλάδας!
Έλα μαζί μας στον αγώνα για την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό!