Σπουδαστή, σπουδάστρια στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, σε καλωσορίζουμε στο νέο κεφάλαιο που ξεκινά στη ζωή σου!

Οκτ 25, 2022
Ανακοινώσεις Νέοι εργαζόμενοι Σπουδαστές επαγγελματικής εκπαίδευσης

Καλή αρχή! Μην τους κάνεις την χάρη να βάλεις τα όνειρά σου στην άκρη!

Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για πραγματική αναβάθμιση των σπουδών, με τρόπο τέτοιο που δε θα σου δίνει απλώς κάποιες δεξιότητες, αλλά ολοκληρωμένη γνώση. Με εξειδίκευση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε επαγγέλματος και όχι με απαρχαιωμένα μέσα και προγράμματα σπουδών. Με μαθητεία/πρακτική άσκηση στο αντικείμενο που σπουδάζεις, με εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα για όσο αυτή διαρκεί, με σταθερή δουλειά στο επάγγελμα που επιλέγεις!

Μην τσιμπάς σε αυτούς που σου λένε: «Μάθε καλά την τέχνη σου και μη ζητάς πολλά....»

Δεν είσαι για τα λίγα και για τα μισά. Είσαι για τα πολλά και τα μεγάλα. Γιατί σε σένα και σε όλο τον λαό ανήκει ο κόσμος. Άλλοι είναι τα “καμένα χαρτιά”. Τον πλούτο, ό,τι υπάρχει γύρω μας, τον παράγουμε εμείς!

Για αναβαθμισμένες σπουδές και τους όρους εργασίας που μας αξίζουν, να διεκδικήσουμε:

  • καθηγητές, σύγχρονα εργαστήρια, βιβλία και αναλώσιμα, κατάλληλες και σύγχρονες υποδομές.
  • δωρεάν σίτιση για όλους, αφού η καθημερινότητά μας είναι το πρωί στη μαθητεία και μετά μάθημα στη σχολή.
  • δωρεάν στέγαση για όλους τους επαρχιώτες μαθητές, να εξασφαλιστούν εστίες.
  • να καταβάλλεται κάθε μήνα η αμοιβή της μαθητείας.
  • να εξασφαλιστεί ότι κανένας σπουδαστής δε θα μείνει χωρίς σύμβαση μαθητείας.
  • ουσιαστικά αναβαθμισμένο πτυχίο επαγγελματικής σχολής, χωρίς εξετάσεις πιστοποίησης. Γιατί αυτός ο παραλογισμός είναι η λογική της ΕΕ που θέλει “προσόντα” και όχι πτυχία για όλους μας!

Ξεκίνα τη νέα χρονιά με το κεφάλι ψηλά!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη των πολλών δυναμώνουμε τη διεκδίκηση, την συλλογική συζήτηση μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, την κοινή δράση για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη, την αλληλεγγύη. Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων πανελλαδικά απέδειξαν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας με την εκλογή αγωνιστών στα 7μελή και 3μελή των σχολών μας που μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση των αγώνων. Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τα σωματεία που στηρίζουν τις διεκδικήσεις μας για σύγχρονους όρους σπουδών και δουλειάς.

Γνώρισε την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας!

Μαζί με την ΚΝΕ δυναμώνουμε τον αγώνα για την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό!