Χαιρετιστήριο μήνυμα του Ν. Αμπατιέλου σε εκδήλωση στην Κούβα για τον Φιντέλ Κάστρο

Νοε 26, 2020
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Διεθνής Δράση Κοινή Πάλη

Σε εκδήλωση της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας για τα 4 χρόνια από τον θάνατο του κομμουνιστή επαναστάτη ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, απηύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο τη ρήση του Φιντέλ “Ιδέες που γίνονται σημαίες” πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (ώρα Αβάνας) της Τετάρτης 25 Νοέμβρη, στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής στην Αβάνα και σε άλλες πόλεις της Κούβας, που φέτος ήταν ειδικά προσαρμοσμένες λόγω της πανδημίας.
Παρατίθεται ο χαιρετισμός:

Σύντροφοι και συντρόφισσες της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας,
Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ), της επαναστατικής Οργάνωσης Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) και χιλιάδων μελών και φίλων στην Ελλάδα, σας μεταφέρουμε τους θερμούς διεθνιστικούς και συντροφικούς μας χαιρετισμούς.
Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση στην εκδήλωσή σας.
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εκφράζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό και τη νεολαία της Κούβας.
Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει χωρίς τον σύντροφο Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο, όμως ο Φιντέλ σήμερα ζει και θα ζει στους σύγχρονους αγώνες των λαών και της νεολαίας του κόσμου ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό.
Τιμάμε τον μεγάλο επαναστάτη ηγέτη και μαζί την Κουβανική Επανάσταση, που ήταν η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο και ευρύτερα στο δυτικό ημισφαίριο.
Που απέδειξε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος και που προσέφερε πρωτόγνωρες κατακτήσεις στο λαό και τη νεολαία της Κούβας, στην υγεία, την παιδεία, τη δουλειά, τη ζωή.
Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Κούβας απέναντι στον εγκληματικό αποκλεισμό (εμπάργκο) του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που συνεχίζεται.
Ευχαριστούμε την Κούβα για άλλη μια φορά για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη της, που σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας έστειλε γιατρούς και νοσηλευτές σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, έδειξε αλληλεγγύη και προσέφερε πολύτιμη βοήθεια ακόμα και στους λαούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οι κυβερνήσεις τους έχουν επιβάλλει απαράδεκτες κυρώσεις ενάντιά της.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίξαμε φέτος το αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία “Χένρι Ριβ”, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς.
Όπως γνωρίζετε, μόνο μέσα στο 2020 έχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα που αναδεικνύουμε τη μεγάλη προσφορά της Κούβας.

Αγαπητοί Κουβανοί σύντροφοι,
Οι σύντροφοί σας στην Ελλάδα, της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, δίνουν μια μεγάλη μάχη ενάντια στο κεφάλαιο και τις πολιτικές του, ενάντια στις κυβερνήσεις του, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Πρωτοστατούν στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας στην υγεία, τη μόρφωση, τη δουλειά. Δείχνουν το δρόμο για το φωτεινό μέλλον, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό!
Ζήτω η κοινή πάλη των Κομμουνιστικών Νεολαιών όλου του κόσμου!
Ζήτω οι συντροφικές διεθνιστικές σχέσεις της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας!
Ο Φιντέλ ζει και θα ζει στους αγώνες της εργατικής τάξης για απελευθέρωση!
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!