Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις – Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ

Απρ 15, 2021
Ανακοινώσεις Γραφείο Τύπου Κ.Σ. της Κ.Ν.Ε. Κατά των ναρκωτικών

Ως φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2019, που κατήργησε το αυτοδιοίκητο, ήρθε ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του μεγαλύτερου φορέα υλοποίησης “στεγνής” θεραπείας στη χώρα μας, του ΚΕΘΕΑ. Ενός φορέα, που εδώ και 4 δεκαετίες έδινε πίσω τη ζωή σε “ανθρώπους-σκιές” εντάσσοντάς τους στην κοινωνική ζωή και δράση, έφερνε ξανά την ελπίδα στις οικογένειές τους. Μια προσφορά ανεκτίμητη, αποτέλεσμα του θεραπευτικού μοντέλου και της φιλοσοφίας του, που αντιμετώπιζε την εξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο, για την αποδέσμευση από την οποία είναι απαραίτητες ψυχοκοινωνικές αλλαγές.

Καθρέφτης και όρος για να επιτελέσει τον ρόλο του, το ΚΕΘΕΑ, είναι η ίδια η δομή λειτουργίας του, που στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή, την προσφορά, τη συλλογικότητα. Αυτό επιδιώκουν να χτυπήσουν με τις αλλαγές που προωθούνται, γιατί “χαλάει τη σούπα” της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που υποβαθμίζουν τα “στεγνά” θεραπευτικά προγράμματα και την πρόληψη, γιατί τα θεωρούν κόστος, προωθώντας παράλληλα τον συμβιβασμό της νεολαίας με τη χρήση και την εξάρτηση, πότε ανοίγοντας μπίζνες με την κάνναβη διαφημίζοντάς τη, πότε με τη δημιουργία “χώρων ελεγχόμενου θανάτου”. Ουσιαστικά, με τη διάλυση της απεξάρτησης ανοίγει ο δρόμος για την ωμή καταστολή της συνείδησης και της σκέψης της νέας γενιάς μέσα από τα ναρκωτικά.

Σήμερα, στις ασφυκτικές συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία και εν μέσω νέας καπιταλιστικής κρίσης που αποδεδειγμένα αυξάνουν την επαφή νέων ανθρώπων με ναρκωτικές ουσίες είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης και όχι η αποδυνάμωσή τους.    

Η ΚΝΕ πάντα βρίσκεται δίπλα στα μέλη, τους θεραπευτές και τους συλλόγους οικογένειας του ΚΕΘΕΑ. Με όλες της τις δυνάμεις θα πρωτοστατήσει όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του, αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα οργανώνουν δράσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης του ΚΕΘΕΑ, επιδιώκοντας να αναδείξουν την ανάγκη ενίσχυσης και όχι διάλυσης της απεξάρτησης.