Αναμνήσεις από τη ζωή της ΟΚΝΕ

Περιγραφή:

Με πρωτοβουλία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ γίνεται επανέκδοση του παρόντος βιβλίου της Αύρας Παρτσαλίδου, αναμνήσεις από τη ζωή της ΟΚΝΕ. Στόχος είναι να διαδοθεί πλατιά και να αποτελέσει ακόμα μια αφορμή για επαφή της νέας γενιάς των κομμουνιστών, των μελών και φίλων της ΚΝΕ, ευρύτερα της νεολαίας, με τις αγωνιστικές παραδόσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τις βαθιές ρίζες τους στην ιστορία του εργατικού – λαϊκού κινήματος της χώρας, μα και διεθνώς.

Οι "Αναμνήσεις από τη ζωή της ΟΚΝΕ" της Αύρας Παρτσαλίδου, μέλους και στελέχους της ΟΚΝΕ και στη συνέχεια του ΚΚΕ, είναι μια άμεση μαρτυρία από την οργανωμένη ζωή και δράση της ΟΚΝΕ, στα χρόνια 1926 – 1933. Στο βιβλίο φωτίζονται με ζωντάνια και περιγραφικότητα στιγμές και πλευρές στον αγώνα των νέων κομμουνιστών στο πλευρό του ΚΚΕ, στα πρώτα βήματα του επαναστατικού κινήματος της Ελλάδας.

Γράφτηκε από την Αύρα Παρτσαλίδου το 1965, όσο ήταν κρατούμενη στις φυλακές Αβέρωφ. Δε στάθηκε δυνατό να δημοσιευτεί στην Ελλάδα, γιατί μεσολάβησε το στρατιωτικό πραξικόπημα και η επιβολή της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-1974). Η Αύρα Παρτσαλίδου επιμελήθηκε ξανά το βιβλίο σε μια δεύτερη έκδοση, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Νοέμβρη του 1967 από τη "Σύγχρονη Εποχή".