ΣΤΕΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

H ενασχόληση της νεολαίας με τον πολιτισμό δεν είναι "πολυτέλεια", όπως προβάλλεται σήμερα, αλλά ανάγκη! Γι’ αυτό και η ΚΝΕ, μέσα από την πλούσια καλλιτεχνική και μορφωτική δραστηριότητα που αναπτύσσει στα Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας που λειτουργεί σε μια σειρά πόλεις και περιοχές (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μενίδι, Πάτρα, Καλαμάτα), δίνει κυριολεκτικά ανάσα και ώθηση στη συλλογική και ατομική δημιουργία! Τα Στέκια αποτελούν μία ξεχωριστή πρόταση δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, δίνουν τη δυνατότητα σε δεκάδες νέους και νέες να έρθουν σε επαφή με την πρωτοπόρα και προοδευτική τέχνη! 

Μέσα στα χρόνια λειτουργίας τους, αυτοί οι όμορφοι χώροι καταφέρνουν και εμπνέουν δημιουργία και αγωνιστική ανάταση στους νέους και τις νέες που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις τους. Δείχνουν και έμπρακτα την πρωτοπόρα στάση που έχει η ΚΝΕ στον πολιτισμό και τη μόρφωση, κόντρα στα πρότυπα που προβάλλει το σύστημα, κόντρα στην άποψη ότι "η τέχνη και η μόρφωση είναι για λίγους"…

Έλα μαζί μας! Πάρε μέρος κι εσύ …

 

Αθήνα, Τροίας 36, ΗΣΑΠ Βικτώρια

Λογότυπο στέκι Αθήνας

Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ αποτελεί μια κυψέλη δημιουργίας στην καρδιά της Αθήνας, με πλούσια μορφωτική και πολιτιστική πολύμορφη δραστηριότητα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έχει γίνει στέκι συνάντησης μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων και νέων από κάθε συνοικία της πόλης, ενώ δίνει στέγη σε δεκάδες ερασιτεχνικές πολιτιστικές ομάδες να πραγματοποιήσουν εκεί τις πρόβες τους. 

Στο Στέκι λειτουργούν και πραγματοποιούνται:

  • Μαθήματα (πιάνο, κιθάρα, φωνητική, χορός, σχέδιο,φωτογραφία, photoshop κ.ά.)
  • Χορευτικές ομάδες (flamenco, latin, παραδοσιακοί χοροί)
  • Πρόβες των πολιτιστικών ομάδων της ΚΝΕ
  • Εκδηλώσεις, αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες
  • Δραστηριότητες για μικρές ηλικίες.

Παράλληλα, προσφέρονται χώροι για πρόβες θεατρικών και χορευτικών ομάδων, συγκροτημάτων, εικαστικής δημιουργίας.
Ακόμα, υπάρχει στούντιο ηχογράφησης, βιβλιοθήκη και αίθουσα σεμιναρίων-διαλέξεων, βεστιάριο και αυλή.

Για εγγραφές στα μαθήματα, αξιοποίηση χώρων ή άλλες πληροφορίες:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-8823674/ 6977809880

 

Θεσσαλονίκη, Βελισαρίου 5, στην Ευζώνων

Θεσσαλονίκη, Βελισαρίου 5, στην Ευζώνων

Το Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη προετοιμάστηκε με συντροφικότητα, μεράκι, οργάνωση, αυταπάρνηση και θα δώσει πνοή στους νέους της πόλης, ευκαιρία για ποιοτική ψυχαγωγία και ώθηση στην ερασιτεχνική δημιουργία! Όποιος θέλει, μπορεί να γράφεται στα μαθήματα που λειτουργούν, καθώς επίσης και να προσφέρει οικονομική ενίσχυση! 

Λειτουργούν μαθήματα πιάνου, κιθάρας, ακορντεόν, θεωρίας μουσικής, σύγχρονου χορού, παραδοσιακών χορών, μπάσου, σαξοφώνου, εικαστικών, φωτογραφίας, ηχοληψίας, σκακιού, ξένων γλωσσών (αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά), σχεδίου.

Επίσης, προσφέρονται χώροι για πρόβες θεατρικών και χορευτικών ομάδων και πλήρως εξοπλισμένο studio για πρόβες συγκροτημάτων.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ: 6975745212 και 6947270144

 

Μενίδι, Κεντρική Πλατεία 6

Λίγους μήνες μετρά το Στέκι της ΚΝΕ στο Μενίδι και έχει ήδη αγκαλιαστεί από νέους και νέες της Δυτικής Αττικής που ψάχνουν διέξοδο να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να γίνουν μέλη μιας πολιτιστικής ομάδας. Κόντρα στη ναρκωκουλτούρα, τον συμβιβασμό και τις πολιτικές που μετατρέπουν την επαφή της νεολαίας με τον πολιτισμό σε πανάκριβο εμπόρευμα, το Στέκι έχει αποτελέσει "ανάσα" για την περιοχή.

Στο Στέκι στο Μενίδι λειτουργούν πολιτιστικές ομάδες (θεατρική, φωτογραφίας, χορού, μουσικό συγκρότημα) και δραστηριότητες για παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού και της Α' Γυμνασίου.

Για εγγραφές στα μαθήματα, αξιοποίηση χώρων ή άλλες πληροφορίες:
τηλέφωνο επικοινωνία: 210 2449788

 

Πάτρα, Άστιγγος 77και Μπιζανίου, πλατεία Πυροσβεστείου

Λογότυπο στέκι Πάτρας

Ο Πολυχώρος της Πάτρας άνοιξε τις πύλες του πριν 3 χρόνια και έχει κερδίσει μικρούς και μεγάλους… Πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης, νέοι που διψούν για δημιουργία και έκφραση βρίσκουν κυριολεκτικά ανάσα στον Πολυχώρο.

Στον Πολυχώρο της Πάτρας λειτουργούν μαθήματα κιθάρας ακουστικής και κλασικής, μπουζούκιου, κλαρίνου, πιάνου, φωνητικής, ντραμς, ζωγραφικής και videography, καθώς και πολιτιστικές ομάδες (θεατρική - μουσικά συγκροτήματα).

Ακόμα, υπάρχει στούντιο ηχογράφησης, βιβλιοθήκη, χώρος συναυλιών και εκδηλώσεων και πολλά άλλα

Για εγγραφές στα μαθήματα, αξιοποίηση χώρων ή άλλες πληροφορίες:
τηλέφωνο επικοινωνία: 6971910783, 6940405582

 

Μικρόβιο Καλαμάτας, Αριστοδήμου 15 και Παπατσώνη

Λογότυπο στέκι Καλαμάτας

Αυτός ο ξεχωριστός χώρος, σημείο "κατατεθέν" στην πόλη, λειτουργεί τα τελευταία 4 χρόνια, και έχει αγκαλιαστεί από τον λαό και τη νεολαία της περιοχής της Καλαμάτας… Πήρε το όνομά του από τον Γιώργο Βουβαλέα, στέλεχος της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Καλαμάτα, που σκοτώθηκε το 1947 και είχε την προσωνυμία «Μικρόβιο», γιατί όποιον πλησίαζε του «κολλούσε το μικρόβιο» του κομμουνισμού…

Στο "Μικρόβιο" λειτουργούν μαθήματα σκακιού, κιθάρας, ντραμπς και δημιουργίας κοσμημάτων.

Ακόμα, υπάρχει στούντιο ηχογράφησης, χώρος συναυλιών κι εκδηλώσεων και πολλά άλλα.

Για εγγραφές στα μαθήματα, αξιοποίηση χώρων ή άλλες πληροφορίες:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979640761