Ντοκιμαντέρ

Ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ με αφορμή τα 80 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940

Όταν η ιστορία γίνεται δύναμη...

Ντοκιμαντέρ με συνεντεύξεις που μαρτυρούν τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, πώς απάντησε ο λαός και η νεολαία, συνεντεύξεις που αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής...

Το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας» είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Ενας αιώνας συγκλονιστικής ιστορίας περνά μέσα σε 100 λεπτά μπροστά από τα μάτια του θεατή. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική συνθέτουν μια φροντισμένη παραγωγή, στην οποία συνέβαλαν εθελοντικά πάνω από εκατό συντελεστές.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη συλλογική μνήμη, για την Αντίσταση στην Αθήνα την περίοδο της Κατοχής μέσα από το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, την ΟΠΛΑ, απέναντι στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Με αφετηρία αυτές τις μαρτυρίες ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην Αντίσταση, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να ρίξει φως σε γνωστές και άγνωστες ιστορίες του αγώνα τους, όπως αυτές διαδραματίστηκαν μέσα στις συνοικίες της Αθήνας.

Οι Πόλεμοι του Ανθρακα ήταν ένοπλες ταξικές αναμετρήσεις στα ορυχεία της Αμερικής κατά την περίοδο 1890 - 1930. Αιτία τους, οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας των ανθρακωρύχων και των οικογενειών τους. Ανάμεσα στους εργάτες που δούλευαν υπό απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του Ροκφέλερ και του σιναφιού του, υπήρχαν και Ελληνες μετανάστες, οι οποίοι το έτος 1913, συμμετείχαν στην τεράστια απεργία του Συνδικάτου Ενωμένων Ανθρακωρύχων Αμερικής, στο Νότιο Κολοράντο.

Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε

Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε

Μια παραγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, για να τιμήσει τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας κατά τον 20ό αιώνα.

poster_cosmos_1980

Cosmos (1980)

Πώς μάθαμε τι είναι τα άστρα; Πώς ο εξελίχθηκε η ζωή στη Γη; Πώς μάθαμε όσα ξέρουμε σήμερα για τον κόσμο; Ένα μοναδικό ταξίδι στο σύμπαν με οδηγό την επιστήμη και το πώς ο άνθρωπος ξέφυγε από το φόβο του υπερφυσικού και έφτασε στο διάστημα.

Nτοκιμαντέρ της ΤΟ Βόρειου Τομέα της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ

Ντοκιμαντέρ για το Τείχος του Βερολίνου

Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την «πτώση» του τείχους του Βερολίνου, το ΤΣ Δυτικών Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ, πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μία σύντομη ερασιτεχνική παραγωγή με αυτό το θέμα, με σκοπό να συμβάλει όσο γίνεται στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.