10 χρόνια τον Παύλο δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!

Σεπ 17, 2023
Ανακοινώσεις Ιστορία Μαθητές Νέοι εργαζόμενοι Φοιτητές

Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας (Killah P) δολοφονήθηκε από τους φασίστες της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” (ΧΑ) στο Κερατσίνι με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας. Είχε προηγηθεί η επίθεση χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα, δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες.

Πώς βρέθηκαν “ξαφνικά” ναζί δολοφόνοι στην Ελλάδα το 2013;

Βρισκόμαστε στα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που η Ευρωπαική Ένωση, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του συστήματος χτυπούσαν διαρκώς τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Γι’ αυτό και έπρεπε ταυτόχρονα να καταφέρουν να καταστείλουν και να χειραγωγήσουν την οργή και την αγανάκτηση του λαού για την πολιτική τους. Οι ναζί της Χρυσής Αυγής αποδείχθηκαν χρήσιμος βοηθός τους, γι’ αυτό και αναδείχθηκαν μέσα στη “δημοκρατία” τους...

 


Δεν ξεχνάμε:

  • Τις σχέσεις των φασιστών με μεγάλους εργοδότες και επιχειρηματίες. Στο στόχαστρο της ΧΑ ήταν εργάτες, συνδικαλιστές, απεργοί, μετανάστες, κομμουνιστές, κάθε αγωνιστής ενάντια στην αδικία. Έστηναν δουλεμπορικά γραφεία, για να προμηθεύουν με πάμφθηνο εργατικό δυναμικό τους επιχειρηματίες και έσπασαν ρεκόρ... κοινοβουλευτικού έργου για λογαριασμό των εφοπλιστών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
  • Τις διασυνδέσεις της με την αστυνομία και τους κρατικούς μηχανισμούς. «Είμαι δικός σας. Είμαι της Χρυσής Αυγής», ήταν τα λόγια του δολοφόνου Ρουπακιά στους αστυνομικούς αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου.
  • Τα “πάρε-δώσε” τους με τα κόμματα του συστήματος, που αντιμετώπιζαν τη ΧΑ σαν «ένα οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα», ακολουθώντας την επίσημη πολιτική “ξεπλύματος των ναζί” της Ευρωπαικής Ένωσης.
  • Την επί δεκαετίες ασυλία που έχαιραν οι Χρυσαυγίτες, παρά τις δεκάδες καταγεγραμμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και Ελλήνων αντιφασιστών.

 

Τι είναι, όμως, ο φασισμός;

«Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά μονάχα ως καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, ως ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός.»

Μπέρτολτ Μπρεχτ

 

Ο φασισμός γεννήθηκε στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, τον καπιταλισμό. Γεννήθηκε, υπάρχει και συντηρείται για να προστατεύει την εξουσία των λίγων επάνω στους πολλούς, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο φασισμός προβάλλει τη χώρα καταγωγής, τις φυλετικές διαφορές, τις θρησκευτικές επιλογές και άλλα προσωπικά γνωρίσματα ως κριτήρια για να διαχωρήσει τους ανθρώπους και να τους κάνει εχθρούς! Έτσι, αποπροσανατολίζει τον λαό από τον πραγματικό εχθρό, κρύβοντας τις ταξικές διαφορές ανάμεσα στους πολλούς που δουλεύουν για να ζουν και στους λίγους που εκμεταλλεύονται τη δουλειά των πολλών για να πλουτίζουν.

Οι κάθε είδους φασίστες είναι ένα ισχυρό όπλο του συστήματος, που ανάλογα με το πώς το βολεύει, πότε το αμολάει και πότε το μαζεύει, με στόχο να χτυπάει τους αγώνες, να τρομοκρατεί, να σπέρνει το φασιστικό δηλητήριο. 

Ασκούν ωμή βία και τρομοκρατία για να τρομάξουν όσους σκέφτονται και αγωνίζονται για να αλλάξουν αυτόν τον άδικο κόσμο, όσους δεν ανέχονται κάθε είδους αδικία και διάκριση. Όσο και να λένε πως είναι απλά... “πατριώτες”, έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά πως τελικά δεν έχουν πατρίδα... έχουν αφεντικά: τους καπιταλιστές!

Ιστορικά στιγμιότυπα…

Ο φασισμός εμφανίστηκε και φούντωσε ως κοινωνικό ρεύμα τα χρόνια ανάμεσα στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, όταν η αστική τάξη ήρθε διεθνώς αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη της: τη Σοβιετική Ένωση. Το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος στον κόσμο. Η πρώτη χώρα όπου ο λαός έκανε κουμάντο. Ο φωτεινός δρόμος για τους λαούς της Ευρώπης που ζούσαν σκοτεινές εποχές κρίσεων, φτώχειας και πολεμικών συγκρούσεων…

  • Γι’ αυτό και ο πιο “διάσημος” ναζί, ο Χίτλερ, πήρε την εξουσία μετά από επικράτηση του κόμματος των ναζί στις εκλογές το 1933, παρότι είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση (δεν εξέτισε ούτε το 1/5 της καταδίκης του)  και το κόμμα του είχε βγει εκτός νόμου το 1932 από την τότε γερμανική κυβέρνηση...
  • Βιομηχανικοί κολοσσοί διέθεσαν εκατομμύρια οικονομικής υποστήριξης των ναζί. IBM, Standard Oil, General Motors και πολλά άλλα μονοπώλια προμήθευαν τον στρατό των ναζί με χρήματα, καύσιμα, οχήματα, τεχνολογία.
  • Λίγα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, με την παρέμβαση των ΗΠΑ, βιομήχανοι και τραπεζίτες που είχαν καταδικαστεί ως εγκληματίες πολέμου γιατί είχαν υποστηρίξει οικονομικά τους ναζί, απαλλάχτηκαν, επέστρεψαν στα διευθυντικά τους πόστα, πήραν πίσω τις περιουσίες τους.  Μέχρι και στο ΝΑΤΟ εργάστηκαν Γερμανοί στρατηγοί εγκληματίες πολέμου!

Κράτος και κυβερνήσεις λένε πως καταπολεμούν τον φασισμό… ή μήπως όχι;

  • Η ίδια η δίκη της ΧΑ κράτησε 7 ολόκληρα χρόνια με ευθύνη και της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ποινές για τους Χρυσαυγίτες ήταν μειωμένες εξαιτίας αλλάγών στον Ποινικό Κώδικα που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ κι επικυρώθηκαν από την ΝΔ. Μάλιστα, η εισαγγελέας πρότεινε αρχικά και την αθωωσή τους! 
  • Είναι γνωστές οι στενές σχέσεις στελεχών της ΝΔ με τους ναζιστές της ΧΑ, οι μεταγραφές φασιστών στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων του συστήματος, η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς εθνικιστές των ΑΝΕΛ κ.ά.
  • Ο -κατά τα άλλα- καταδικασμένος και φυλακισμένος ναζί Κασιδιάρης έδινε και δίνει καθημερινά συνεντεύξεις μέσα από τη φυλακή στηρίζοντας και επίσημα την προεκλογική εκστρατεία του ακροδεξιού κόμματος των “Σπαρτιατών”, με κρατική ανοχή και υπερπροβολή από τα ΜΜΕ.

 


Κράτησέ το:

  • Η “δικαιοσύνη” έριξε «στα μαλακά» τους φασίστες για την υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αφού αντί για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκαν για …«επικίνδυνη σωματική βλάβη». Έτσι, όχι μόνο μειώθηκε η ποινή τους, αλλά «πετάχτηκε» πια εκτός δίκης σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών, που συνέβαλε να φανεί ακόμα πιο καθαρά ο ναζιστικός-εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.
  • Σήμερα, σειρά στελεχών της Χρυσής Αυγής αποφυλακίστηκε με την “αιτιολογία” ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα για νέα εγκληματική πράξη, διότι το έγκλημα τελέσθηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών».

 

7bWBsKIfIRGEAdOMMawo

Στις 7 Απριλίου 2022, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ χειροκρότησαν μέσα στη ελληνική Βουλή, τους ναζί των ταγμάτων Αζόφ της Ουκρανίας. Τα έδρανα του ΚΚΕ ήταν άδεια.

 

filadelfia_nekros_v-4

Ο Μιχάλης, οπαδός της ΑΕΚ, δολοφονήθηκε έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Αύγουστο από φασίστες χούλιγκανς που κράτος και αστυνομία τους άφησαν να διασχίσουν τη μισή χώρα. Πόσες τέτοιες δολοφονίες θα γίνουν κάτω από τη “μύτη” της αστυνομίας;

 

 

Ο φασισμός δεν μπαίνει σε νόμους και κανόνες. Μόνος φραγμός στη δράση του ο λαός και οι αγώνες!

Ο αγώνας για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ναζισμός και οι παραφυάδες του δεν τελειώνει όσο υπάρχει το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός.

Με γνώση, τόλμη, δύναμη και συλλογικότητα σπάμε τον τσαμπουκά των φασιστών παντού. Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, ώστε να απομονώνονται κάθε είδους αντιδραστικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

 

«Ο πιο επικίνδυνος, ο μοναδικός πραγματικός εχθρός του φασισμού είναι ο κομμουνισμός, και αυτό το ξέρει και ο ίδιος ο φασισμός»

Μπέρτολτ Μπρεχτ

 

9 Μαΐου 1945: Η Αντιφασιστική Νίκη των λαών, η συντριβή των ναζί και του Χίτλερ από τον Κόκκινο Στρατό δε σβήνει, ούτε ξεχνιέται, όσο και αν το προσπαθούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις με την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού.

Μας εμπνέει γιατί μας μαθαίνει πως μόνο η πάλη του λαού και της νέας γενιάς μπορεί να στείλει τα ναζιστικά αποβράσματα εκεί που ανήκουν: Στα σκουπίδια της Ιστορίας!

Το χρωστάμε στον Παύλο! Ούτε φόβος, ούτε χώρος στους φασίστες!

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, όλοι όσοι αηδιάζουμε με τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους, γινόμαστε σε κάθε σχολείο, σχολή και γειτονιά ΕΓΓΥΗΣΗ ότι οι φασίστες τρώνε πόρτα ξανά και ξανά!  

Εκλέγουμε αγωνιστές μαθητές στα 5μελή και 15μελή μας. Οι φασίστες έχουν «αλλεργία» στο συλλογικό αγώνα, στη διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. 

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων, σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

Παίρνουμε πρωτοβουλίες στο μάθημα, στη σχολική γιορτή, στην εκδρομή ώστε να αποκαλύπτουμε τον χαρακτήρα του φασισμού ως γέννημα-θρέμμα του συστήματος της αδικίας!

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά! Δυναμώνουμε κάθε μέρα τον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό.

Παύλος Φύσσας... ΠΑΡΩΝ!